Valterin toiminta vaikutti useiden tuhansien lasten ja nuorten elämään vuoden 2023 aikana – lue vuosikoosteestamme lisää

Valterin toiminnan vuosi 2023 esitetty lukuina ja asiakaspalautteina. Toteutimme viime vuonna valtakunnallisesti 982 ohjauskäyntiä, 3116 tukijaksopäivää, 335 koulutusta, myimme 2106 tuotetta verkkokauppamme kautta sekä 470 verkkokoulutuslisenssiä. Palveluitamme käytti 70 % Suomen kunnista ja 13 % asiakkaistamme käy Valteri-koulua. Meillä työskenteli 550 henkilöä, 22 eri ammattiryhmää ja 98 opiskelijaa. Koulutus- ja tutkimusyhteistyötä teimme 40 kumppanin kanssa. Kuvassa esillä myös kolme positiivista asiakaspalautetta.

Valteri on Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, jonka toiminta vaikutti useiden tuhansien lasten ja nuorten elämään vuoden 2023 aikana. Tehtävämme on tukea lähikouluperiaatteen toteutumista ja luoda tasa-arvoiset mahdollisuudet tukeen ja oppimiseen jokaiselle lapselle ja nuorelle. Teemme tätä vaikuttavaa työtä kaikkialla Suomessa, niin kuntien lähikouluissa, varhaiskasvatuksen yksiköissä kuin Valteri-koulun omissa toimipisteissäkin.

Keräsimme tähän vuosikoosteeseen osan niistä vaikuttavuuden elementeistä, joilla olemme omalta osaltamme tukemassa lasten ja nuorten oppimista ja kasvua.

”Tärkeimpänä vaikuttavuutemme mittarina toimivat kuitenkin tyytyväiset asiakkaamme. Olemme nostaneet muutaman asiakaspalautteen osaksi vuosikoostetta, kertomaan tekemämme työn tärkeydestä, ja muistuttamaan myös meitä itseämme kohtaamisten merkityksestä”, kertoo Valterin johtava rehtori Anne Vierelä.

Valterin palvelut tunnetaan valtakunnallisesti, jopa 70 % Suomen kunnista käytti viime vuonna palveluitamme, ja niihin tutustuttiin verkkosivuillamme yli 200 000 kertaa. Moniammatilliset asiantuntijamme tekivät viime vuoden aikana 982 ohjauskäyntiä lähikouluihin ja varhaiskasvatuksen yksiköihin eri puolilla Suomea. Näiden käyntien aikana he olivat mukana tukemassa yli 1600 lapsen ja nuoren oppimista. Lisäksi Valteri-koulun viisi toimipistettä tarjosi oppilaspaikan erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä mahdollisuuden opiskella ja saada oppimista tukevaa kuntoutusta koulupäivän aikana.

Moni valterilainen jakaa osaamistaan myös kouluttajan roolissa. Viime vuonna organisoimme 335 koulutusta opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille ja sidosryhmille. Lähikoulutusten lisäksi järjestämme myös verkkokoulutuksia ja webinaareja, jotka mahdollistavat joustavan osallistumisen eri puolilta Suomea. Viime vuonna asiakkaamme ostivat meiltä 470 verkkokoulutusten lisenssiä.

Tärkeä osa asiantuntijuutemme jakamista on myös julkaisumme, joita verkkokaupastamme ostettiin viime vuonna 2106 kertaa. Maksullisten tuotteiden rinnalla olemme julkaisseet maksuttomia oppaita, joista koululäsnäolon tukemiseksi tuotettu Kiva, kun tulit! – Pieni opas koululäsnäolon tueksi ja poissaolojen vähentämiseksi nousi loppuvuonna valteri.fi-sivustomme suosituimmaksi sisällöksi.

Moniammatillisia tuen palveluita oli Valterissa viime vuonna toteuttamassa yli 500 eri alan ammattilaista. Ammattiryhmiä meillä on 22, ja työntekijöiden lisäksi pystyimme tarjoamaan erilaisia harjoittelu- ja tutustumismahdollisuuksia 98:lle opiskelijalle.

”Näitä tulevaisuuden tähtiä yhteiskuntamme tarvitsee jatkossa entistä enemmän, ja on ilo pystyä tarjoamaan heille mahdollisuus kerryttää osaamista ja työelämäkokemusta jo nuorella iällä”, iloitsee Anne Vierelä.

Aktuell information om våra tjänster, fortbildningar, vårt forsknings- och utvecklingsarbete samt övrig intressant information om aktuella ämnen inom stöd för barn och ungas lärande och skolgång.

Beställ nyhetsbrev