DROPOUT Stop – yhteiskehittämisellä uusia ratkaisuja opintojen keskeyttämisen ehkäisemiseksi

 

Edessämme on iso haaste, miten katkaista syrjäytymisen kierre ja kiinnittää oppilaat tiiviimmin ja entistä motivoituneemmin opintoihinsa. Opintojen keskeytymisellä on merkittäviä vaikutuksia niin oppilaitosten kuin opiskelijoiden näkökulmasta. Niiden seuraukset yltävät yli opiskeluajan myös myöhempiin elämänvaiheisiin ja yhteiskuntaan laajemmin mm. kustannusvaikutusten ja muiden palveluiden tarpeen kautta.

Tähän isoon haasteeseen etsittiin ratkaisua Dropout Stop –innovaatiokilpailulla. Kilpailussa kehitettävien ratkaisujen tuli ensisijaisesti kohdistua opiskelijoiden osallisuuden ja aktiivisuuden edistämiseen sekä oppilaitosten tunneläheisyyden kasvattamiseen. Haasteeseen saimme 23 ratkaisuehdotusta, joista viisi sopivinta pääsi mukaan kahden päivän yhteiskehittämistapahtumaan hackathoniin.

Samalla, kun yritämme ratkaista isoa haastetta, pääsemme kokeilemaan uutta tapaa löytää ratkaisuja näihin haasteisiin. Tämän hankeen aikana pääsemme kokeilemaan yhteiskehittämisen ja innovaatiokumppanuusrahoituksen mahdollisuuksia julkishallinnon hanketyössä. Yleensä hankkeet ovat raskaita ja byrokraattisia, mutta tässä tapauksessa nopeus ja uudet ketterät ratkaisut ovat mahdollisia.

Hanke toteutetaan Business Finlandin osarahoituksella ja siinä on mukana useita oppilaitoksia ja me Valterina olemme ainut perusopetuksen edustaja.

Aktuell information om våra tjänster, fortbildningar, vårt forsknings- och utvecklingsarbete samt övrig intressant information om aktuella ämnen inom stöd för barn och ungas lärande och skolgång.

Beställ nyhetsbrev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *