Valterin uusissa brändikuvissa on hyödynnetty tekoälyä – kuvamaailmassa toistuvat kuplat kertovat toiminnastamme

Hymyilevä tyttö pitää käsissään keltaista kuplaa.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin toiminta on visualisoitu tekoälytoteutuksistaan tunnetun valokuvaaja Antti Karppisen toimesta. Kuvamaailmassa toistuvat kuplat linkittyvät niin Valterin logoon kuin työhön lasten ja nuorten parhaaksi.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa toiminnan keskiössä on pyrkimys kaikille yhteiseen kouluun, jossa jokaisella on hyvä olla ja oppia. Nyt uusittujen brändikuvien kirjossa toistuvana elementtinä ovat kullankeltaiset kuplat, joiden muotokieli muistuttaa Valterin logoa sekä kuvastaa työtämme lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tuen parissa.

Tekoälyn avustuksella luotu kuvasarja on kansainvälisesti palkitun valokuvaaja ja digitaalitaiteilija Antti Karppisen käsialaa. Kuvat ovat yhdistelmä tekoälyn tulkintaa ja Karppisen kädenjälkeä.

”Oli hienoa hyödyntää uudenlaista teknologiaa viestimme eteenpäin viemisessä. Uudet brändikuvamme ja Karppisen aiemmat AI-avusteiset työt, taito kuvittaa tarinaamme sekä välitön ymmärrys Valterin toiminnan ytimestä tekivät meihin vaikutuksen”, uudistuksesta vetovastuussa ollut Valterin viestintätiimi toteaa.

Ajatustyö lähti liikkeelle Valterin logon pyöreästä muodosta sekä tarpeesta kuvata työtämme koulujen ja kuntien rinnalla kulkevana kumppanina. Karppisen opetuksella tekoäly osasi luoda suunnittelutyön edetessä yhä tarkemmin toiveiden mukaista materiaalia. Kuvat saivat lopullisen muotonsa Karppisen käsityönä.

”Tämä oli itsellenikin todella mielekäs projekti tärkeän aiheen parissa. Tekoälyavusteisesti saadaan aikaan jälkeä, joka ei ole perinteisin keinoin toteutettavissa”, Karppinen kertoo.

Tekoälyavusteisten kuvien kautta kerrotaan kenen tahansa tukea tarvitsevan tarina

Valterin uusilla brändikuvilla tahdottiin kertoa jokaisen tukea opinpolullaan tarvitsevan tarina yksilöimättä ketään.

Tekoälyn hyödyntäminen mahdollisti sen, että kuvamaailmamme välittää sanomaa kaikkien oppimisen ja koulunkäynnin tuen piirissä olevien arjesta ja henkilöistä heidän ympärillään sekä yksittäistä ihmistä isommasta ilmiöstä.

Olemme niin lasten, nuorten ja heidän huoltajiensa kuin alan ammattilaistenkin apuna silloin, kun arjessa havainnot huolestuttavat. Tuomme toivoa tilanteisiin, etsimme ratkaisuja ja edistämme osallisuutta, jotta jokaisella olisi parempi koulupäivä.

Toiveikkuus on läsnä kaikissa kuvissa toiminnan taustavoimana ja uskona tulevaan. Meihin voi olla yhteydessä ennakoiden sekä erityisen vaativissa tilanteissa.

Valteri antaa kaikkien kuplien kuplia

Kuplasta voi tulla monenlaisia mielleyhtymiä, on suojakuplia, sosiaalisia kuplia ja kuplintaa pinnan alla. Samalla tavalla Valterin brändikuvastossa kuplan voi nähdä moninaisin tavoin, sekä tukea tarvitseville turvaa tuovana että tarvittaessa kuin saippuakuplan tavoin hetkellisenä.

Kun koulussa on saatu arki sujumaan, voi Valterin läsnäoloa kuvastava kupla lempeästi puhjeta. Jos pinnan alla kuplii myöhemmin, ovat valterilaiset milloin vain valmiina palaamaan paikalle, kun konsultoivaa apua tarvitaan.

Voisivatko Valterin ammattilaiset auttaa teidän työ- tai kouluyhteisöänne oppimisen ja koulunkäynnin tuen asioissa tai vaikkapa varhaiskasvatuksen saralla? Lähetä meille viestiä yhteydenottolomakkeemme kautta, niin asiantuntijamme juuri sinun seudullasi ovat yhteydessä.

Aktuell information om våra tjänster, fortbildningar, vårt forsknings- och utvecklingsarbete samt övrig intressant information om aktuella ämnen inom stöd för barn och ungas lärande och skolgång.

Beställ nyhetsbrev