Valteri center för lärande och kompetens arrangerar gratis nätcafèer. Alla som anmält sig till ett nätcafé före kl. 12.00 på sändningsdagen får en länk. Det är möjligt också at titta på inspelningen senare.

MAPA® toimintamallin hyödyntäminen ulospäin oireilevan oppilaan kohtaamisessa

Tisdag 14.3.2023 kl. 15.00–15.30

Käytöksellään ulospäin oireileva oppilas koulussa. Miten oireilu näkyy koulussa? Mitä on MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) – Haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisy ja hallinta? Miten hyödyntää MAPA® toimintamallia koulun arjessa? Valterin asiantuntijat keskustelevat ja antavat käytännön tietoa aiheeseen liittyen. Nettikahvila on suunnattu koulujen henkilöstölle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Anmäl dig senast 13.3.2023

Utbildarna i nätcaféet är Klaus Tanttu och Pasi Remes, MAPA®-utbildare på specialnivå.

Inklusiivisen varhaiskasvatuksen avain on arjen pedagogiikka

Tisdag 15.11.2022 kl. 15.00–15.30

Mitä inklusiivinen varhaiskasvatus on ja miten se liittyy pedagogiikkaan? Mikä merkitys pedagogiikalla on varhaiskasvatuksessa ja miten pedagogiikka saadaan mahdutettua varhaiskasvatuksen moninaiseen arkeen? Miten varhaiskasvatuslain 1.8. voimaan astunut muutos tulisi huomioida päiväkotien ja esiopetuksen arjessa? Kuinka omalla toiminnallamme vahvistamme tiimiä, tuemme lasten osallisuutta ja mahdollisuutta olla osa ryhmän toimintaa?  Valterin asiantuntijat keskustelevat ja antavat käytännön vinkkejä aiheeseen liittyen. Nettikahvila on suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle varhaiskasvatuksen opettajille, varhaiskasvatuksen sosionomeille, lastenhoitajille, ryhmäavustajille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille, päiväkotien johtajille sekä kuntien varhaiskasvatuspäälliköille ja sivistysjohtajille.

Inspelning påkommande

Utbildare:
Tiina Heikkinen (till vänster), handledande lärare, Valteri
Riina Niutanen (till höger), handledande lärare, Valteri