Valteri center för lärande och kompetens arrangerar gratis nätcafèer ungefär en gång i månaden på tisdagar med början klockan 15.00. Nätcaféerna ordnas på distans. Alla som anmält sig till ett nätcafé före kl. 12.00 på sändningsdagen får en länk. Det är möjligt också at titta på inspelningen senare.

Näkövammainen lapsi/oppilas ryhmässä

Tiistai 8.10.2019 klo 15.00-15.30

Mitä tulee huomioida oppimisympäristössä ja opetuksessa kun ryhmässä on näkövammainen lapsi tai oppilas? Millainen on oppilaan tukiverkosto ja mistä voi saada tukea, niin oppilaalle kuin oppilaan parissa työskenteleville aikuisille?

Kouluttajat: Päivi Toikkanen ja Kirsi Salonen ovat Valterin ohjaavia opettajia ja he työskentelevät näkövammaisten oppilaiden parissa.

Ilmoittaudu

Huom! Nettikahvila on suomenkielinen.

Koulunkäynninohjaajan ja opettajan välinen yhteistyö

Tiistai 17.9.2019 klo 15.00-15.30

Koulunkäynninohjaajan ja opettajan vastuunjako koulun arjessa.
Mistä hyvä yhteistyö rakentuu? Miten vuorovaikutus toimii kiireisen arjen keskellä?

Kouluttajat: Virpi Kauppinen työskentelee erityisluokanopettajana ja Lotta Smolsky koulunkäynninohjaajana Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa Helsingissä. Molemmilla on pitkä kokemus koulumaailmasta ja tiimityöskentelystä.

Huom! Nettikahvila on suomenkielinen.

Katso tallenne

Koulutusmateriaali

 

Kuulovammainen lapsi/oppilas ryhmässä

Tiistai 27.8.2019 klo 15.00-15.30

Kuulovammaisen lapsen/oppilaan kohtaaminen ja tarpeiden huomiointi päiväkodin/koulun arjessa.

Millainen on hyvä kuunteluympäristö? Mitä on hyvä ottaa huomioon kuulovammaisen lapsen/oppilaan kohtaamisessa, ohjaamisessa ja opetuksessa?

Kouluttaja: Miia Kareisto toimii ohjaavana opettajana Oppimis-ja ohjauskeskus Valterissa. Hänellä on pitkä kokemus kuulovammaisten opettamisesta ja ohjaamisesta.

Huom! Nettikahvila on suomenkielinen.

Katso tallenne

Koulutusmateriaali

ohjaava opettaja Miia Kareisto