Sormet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Artikkelit

Artikkelit esittelevät tuoretta tietoa sekä tapaamme toimia lasten ja nuorten oppimiseen sekä kuntoutumiseen liittyvissä asioissa.

Lue artikkeleita

Eri värisiä värikyniä pystyssä telineessä.

Blogi

Alta löydät asiantuntijoidemme kirjoittamia blogitekstejä ajankohtaisista oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tutustu blogikirjoituksiin

Valterin oppaita pöydällä.

Oppaat työsi tueksi

Valterin asiantuntijat tuottavat oppaita mm. opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten käyttöön. Oppaita on eri aiheista, ja ne sisältävät usein teoriatiedon lisäksi käytännönläheisiä vinkkejä omassa työssä onnistumiseen.

Lataa maksuttomat oppaat käyttöösi

Tietokoneen näyttö tapahtumassa, jolla dia ja teksti "Tilaa Valterin uutiskirje".

Uutiskirjeet

Valterin uutiskirjeisiin on koostettu ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista. Uutiskirjeemme ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Lue ja tilaa uutiskirjeemme

Mies ja nainen tietokoneen äärellä, jonka näytöllä auki toimintakykyarvio.fi-verkkosivusto.

Toimintakykyarvio.fi

Toimintakykyarvio tuo näkyväksi oppilaan vahvuudet ja tuen tarpeet kansainvälistä ICF-luokitusta hyödyntäen. Maksuton työkalu soveltuu käytettäväksi kenelle tahansa perusopetuksen oppilaalle. Samasta osoitteesta löydät myös koulunkäyntikyvyn arviointiseulan.

Siirry sivustolle

Koulun käytävä ja naulakko, jossa oppilaiden ulkovaatteita.

Maksuttomat tukimateriaalit

Hyödynnä ammattilaistemme tuottamia maksuttomia tukimateriaaleja erilaisiin tarpeisiin. Linkin takaa löydät mm. suositun palapelimallin sekä oppimisen tuen neuvonnan Valpas-botin.

Tutustu tukimateriaaleihin

Kaksi henkilöä tietokoneiden äärellä kuvattuna ikkunan läpi.

Nettikahvilat

Valteri on järjestänyt vuosien mittaan maksuttomia nettikahviloita, joissa on keskusteltu ajankohtaisista oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista monialaisen asiantuntijayhteisömme voimin.

Katso tallenteet

Oppilas tekemässä tehtävää pöydän ääressä aikuisten avustuksella.

Tietoa erityistarpeista

Olemme koonneet yhteen tietoa erilaisista erityistarpeista sekä niihin liittyviä palveluitamme. Osioista löydät muun muassa keinoja tukea autismikirjon oppilaan koulunkäyntiä sekä kuinka huomioida näkövamma oppimisessa.

Klikkaa tiedon pariin