Palapelimalli

Palapelimalli on kehitetty tukemaan toiminta-alueittain järjestettävää opetusta. Malli perustuu Valteri-koulun opetussuunnitelmaan, ja tähtää oppilaan kokonaiskehityksen ja toimintakyvyn edistämiseen.

Tutustu tukimateriaaliin

Oppimisen tuen neuvonta

Oppimisen tuen neuvonnassa asiakkaita palvelee Valpas-botti, jonka avulla voit saada vastauksen oppimisen tukeen liittyvään kysymykseesi. Tutustu bottiin ja anna sen ohjata sinua löytämään tietoa oppimisen tuen asioihin.

Tutustu bottiin

Liikkumistaito -digijulkaisu

Materiaali sisältää ohjeita liikkumistaidon perusteisiin. Ohjeet ovat tekstinä ja havainnollistavina videoina. Mukana on mm. ohjeita opastamisesta, tietoa valkoisista kepeistä ja siitä, miten eri aistien avulla hahmotetaan ympäristöä ja liikutaan.

Siirry materiaaliin

Abakus -digijulkaisu

Abakuksella tarkoitetaan näkövammaisten matematiikan apuvälineenä käyttämää helmitaulua. Digitaalinen kokonaisuus sisältää ohjeita abakuksella laskemisen perusteisiin. Ohjeet ovat tekstinä ja havainnollistavina videoina. Mukana on ohjeet yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuihin.

Siirry materiaaliin

Selkokartat: Maailma -digijulkaisu

Selkokartat on suunnattu oppilaille, jotka tarvitsevat karttatyöskentelyssään yksilöllisempää materiaalia. Karttojen kuvat ovat selkeitä, ja niissä on esitetty vain kaikkein olennaisin tieto asiasta.

Siirry materiaaliin

Sukkelat sormet – kymmensormijärjestelmän harjoitusopas

Ilmainen 10-sormijärjestelmän harjoittelumateriaali näkövammaisia ja niitä varten, jotka haluavat oppia nopeasti 10-sormijärjestelmän perusteet.

Lataa materiaali