Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tarjoaa tukea lasten ja nuorten oppimiseen, kehitykseen, kuntoutumiseen ja opetusjärjestelyihin päiväkodeissa ja peruskouluissa.

Toimimme valtakunnallisesti niin isoissa kaupungeissa kuin pienissä kunnissa, aina tarpeen mukaan. Toimintamme hyödyt näkyvät niin lapsen, huoltajan kuin alan ammattilaistenkin arjessa.

Meihin voi olla yhteydessä, kun oppilaan oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvät arjen havainnot huolestuttavat. Esimerkiksi jos haluatte:

  • ennakoida oppilasryhmässä tai oppilaan tilanteessa tapahtuvia muutoksia
  • hakea ohjausta oppilaan tukemiseksi oppimateriaali-, oppimisympäristöön ja -tapaan tai apuvälineisiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää ohjauskäynneistä ja ota yhteyttä 

Kurkkaa videolta, mitä ohjauskäynnillä tapahtuu

Arjen työkalut oppimiseen ja koulunkäyntiin

Ohjauskäynnit

Ohjauskäyntien avulla vahvistetaan koulun tai päiväkodin ammatillista osaamista, monialaista yhteistyötä ja ennakoivaa toimintaa. Samalla ne tarjoavat välitöntä tukea oppimiseen, kehitykseen ja kuntoutumiseen sekä opetusjärjestelyihin.

Varhain on parhain. Ohjauskäynti on ensimmäinen yhteinen askel lasten ja nuorten tuen tarpeisiin.

Lue lisää ohjauskäynneistä ja ota yhteyttä

MAPA®-koulutukset

Valterin tarjoamat MAPA®-koulutukset ovat suunnattu työyhteisöille kouluissa ja kunnissa sekä tukemaan alueellista yhteistyötä. Koulutuksien kautta osallistujat saavat arjen työhön taitoja ja varmuutta kohdata haasteellisesti käyttäytyviä oppilaita.

MAPA®-koulutuksia järjestetään 8–20 hengen ryhmissä joko Valterin toimipisteillä ympäri Suomen tai tilaajan omissa tiloissa.

Katso MAPA®-koulutusvalikoima

Tukijaksot

Tukijakson tavoitteena on tukea oppilasta selviytymään mahdollisimman hyvin omassa lähikoulussaan. Ne toteutetaan ryhmä- tai yksilöjaksoina Valteri-koulussa tai oppilaan omassa lähikoulussa.

Tukijakson aikana moniammatillinen tiimi kartoittaa oppimisen ja koulunkäynnin kokonaistilannetta sekä suunnittelee lapselle soveltuvia tukitoimia.

Tutustu tukijaksojen sisältöihin

Verkkokoulutukset

Verkkokoulutukset tarjoavat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen organisaatioille tavan kehittää ja lisätä työntekijöidensä osaamista ajankohtaisista koulutusteemoista. Koulutuksiin sisältyy materiaalien käyttöoikeus koko työyhteisölle.

Tutustu myös muuhun koulutustarjontaamme koulutuskalenterimme kautta.

Osta verkkokoulutus työyhteisöllesi