Valterin ja Kuntaliiton paneeli keräsi runsaasti kuulijoita SuomiAreenassa

SuomiAreenan paneeli Koulu hyvin, kaikki hyvin Eetunaukion lavalla.
Paneeli tulkattiin viittomakielelle. Kuva: SuomiAreena

Porin SuomiAreena käynnistyi kesäkuun 15.7. alkavalla viikolla. Valteri ja Kuntaliitto järjestivät Koulu hyvin, kaikki hyvin –paneelin heti viikon alussa tiistaina 16.7. Paneeli nosti esille oppimisessa tukea tarvitsevien oppilaiden osallisuuden koulussa.

Koko kevään mediassa paljon puhuttanut aihe keräsi paneeliin runsaasti kuulijoita samoin kuin Valterin Facebookissa ja Twitterissä jakamat aiheeseen liittyvät asiantuntijablogit ja videot kiinnostivat.

SuomiAreenan Koulu hyvin, kaikki hyvin -panelistit
Paneelissa puhujina olivat vasemmalta kokemusasiantuntija ja ADHD-liiton puheenjohtaja Klaus Karkia, Porin kaupungin opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes. Paneelin juonsi valokuvassa keskellä oleva Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen. Kuva: Kuntaliitto.

Alle on koottu muutamia poimintoja paneelissa käydystä keskustelusta. Mitä mieltä sinä olet niistä? Voit kommentoida alla.

 • Koulussa tärkeää on kohtaaminen. Lapselle tulee välittyä aikuisten aito ja välitön halu kuulla. Sitä kautta löytyvät myös keinot lapsen koulunkäynnin tukemiseen.
 • Kodin ja koulun välinen luottamus on tärkeää ja sitä on rakennettava. Luottamusta rakennetaan ja se kasvaa tutuksi tulemisen kautta. Vanhempienkin ryhmäyttämiseen kannattaa käyttää aikaa.
 • Lapsen koulunkäynti on yhteispeliä. Koulun ja kodin tulee olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa, jotta koulupolku toteutuu hyvin.
 • Koulun tulee olla turvallinen ja hyvä yhteisö, jossa lapsi pääsee kehittämään sosiaalisia taitojaan.
 • Oppilashuolto tulee laittaa kuntoon joka kunnassa ja koulussa. Pienryhmäopetuksen tarvetta on harkittava joustavasti.
 • Arjen pieniin kohtaamisiin tulee panostaa. Ne ovat hyvä alku.
 • Hankerahoituksesta siivu perusrahoitukseen.
 • Opettajille enemmän tietoutta erityisistä vaikeuksista ja aikaa kohtaamiselle.
 • 1+1 on enemmän kuin kaksi pitää paikkansa myös koulussa ja opettajan työssä. Yhteisopettajuus tukee opettajia työssään ja sen tulisi olla arkea. Myös moniammatillinen yhdessä tekeminen on välttämätöntä hyvän oppimisen takaamiseksi.
 • Loppupelissä kyse on erilaisuuden hyväksymisestä ja siihen meidän tulee koulussa kasvattaa.
 • Poislähettämisen kulttuurista on päästävä pois ja ymmärrettävä, että monenlaiset lapset voivat oppia yhdessä.
 • Vanhemmat välittävät kokemuksista, että vaikka lapsen tuen tarve huomataan koulussa, niin silti tukea ei aina tarjota. Tämän äärelle tulisi pysähtyä yhdessä.​
SuomiAreenan yleisöä Koulu hyvin, kaikki hyvin -paneelissa.
Yleisöä oli runsaasti Eetunaukion lavan istuma- ja seisomapaikoilla.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Kesällä 2019 SuomiAreena keräsi Poriin toiseksi suurimman kävijämääränsä, noin 73 000 kävijää.  Tämän kesän SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit olivat Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Business Finland, LähiTapiola ja Tieto Oyj.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *