Koulu hyvin, kaikki hyvin – SuomiAreenan ohjelma julkistettu

Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan ohjelma on julkaistu tänään. Valteri ja Kuntaliitto järjestävät SuomiAreenassa paneelin ti 16.7. klo 11.30 – 12.30 aiheesta Koulu hyvin, kaikki hyvin – kasvaako minusta tulevaisuuden osaaja?, johon kutsumme sinut mukaan!

Paneeli tarttuu rohkeasti paljon keskustelua herättäneeseen aiheeseen osallisuudesta. Lähdemme puhumaan oppimisen tukea tarvitsevien lasten ja nuorten osallisuudesta koulussa ja sen merkityksestä heidän ja meidän kaikkien tulevaisuudelle.

Osallisuus on yksi tärkeimmistä motivaatiotekijöistä

Tutkimusten mukaan, mitä vahvemmin lapsi ja nuori on osallinen kouluaikana, sitä vahvemmin hän kiinnittyy yhteiskuntaan. Paneelissa nostamme esille sellaisia asioita kuin ennaltaehkäisy ja varhainen tuki, yksilöllinen tuki, vahvuuksien huomaaminen, eri ammattilaisten yhteistyö, lasten ja nuorten äänen kuuluminen sekä osallisuus koulussa ja yhteiskunnassa.

Koulu on pienoismalli yhteiskunnasta

Paneelissa tiistaina 16.7. klo 11.30 – 12.30 Eetunaukion lavalla keskustelua herättelevät

  • Elina Pekkarinen, joka työssään lapsiasiavaltuutettuna edistää lasten edun ja oikeuksien toteutumista. Hän arvioi lasten asemaa ja vahvistaa lasten näkökulmaa lapsiystävällisen yhteiskunnan rakentamiseksi yhdessä eri toimijoiden kanssa.
  • Klaus Karkia, joka toimii ADHD-liiton puheenjohtajana ja on mukana kokemusasiantuntijana. Viidesti lukion keskeyttänyt Klaus sai ADHD-diagnoosin 31-vuotiaana. Diagnoosin ja tuen myötä hän valmistui ylioppilaaksi, ja opiskelee nykyään lääketiedettä Helsingin yliopistossa. Samalla hän toimii ADHD-liiton puheenjohtajana, ja luennoi ahkerasti ADHD:sta.
  • Ulla Siimes, joka on Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja. Hänellä on vahva osaaminen opetus- ja kasvatusalalta. Työssään Ulla edistää kodin ja päiväkodin / koulun yhteistyötä sekä vanhempien osallisuutta. Hän mm. kouluttaa opettajia, rehtoreita ja sivistysjohtoa sekä vie vanhempien näkökulmaa kansallisen tason valmisteluun ja päätöksentekoon. Taustaltaan Ulla on musiikinopettaja.
  • Taneli Tiirikainen, joka työskentelee Porin kaupungilla opetusyksikön päällikkönä.  Hän on perusopetusmies henkeen ja vereen ja näkee, että tasa-arvoinen, kaikille yhteinen perusopetus on suomalaisen hyvinvoinnin perusta. Taneli katselee koulua monelta kantilta, myös oman oppimisessa tukea tarvitsevan lapsensa silmin.

Paneelia vetää

  • Kuntaliiton toimitusjohtaja ja johtamisen ammattilainen, Minna Karhunen. Hän on  aikaisemmin työskennellyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana, Karkkilan kaupunginjohtajana ja kansanedustajana. Twitter: @MinnaKarhunen

Paneelissa on viittomakielen tulkkaus.

Tervetuloa SuomiAreenaan – lisää aiheesta kuulet seuraamalla Facebook- ja Twitter-kanaviamme!

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje