Valteri vastaa lakeuksien kutsuun

Eivor Larpeksen (vas.) uusina työtovereina Pohjanmaalla aloittivat Kukka-Maaria Kaukomaa ja Jenny Felixson.

Siinä ei välttämättä mene kovinkaan kauaa, kun sinunkin kunnantalosi tai lähikoulusi parkkipaikalle kurvaa Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin asiantuntija autollaan. Valteri laajentaa palveluitaan, ja olemme kevään aikana yhteydessä kuntiin Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Valterin asiantuntijapalvelut ovat tukemassa kuntien perusopetuslain mukaisia palveluita ja siten vahvistamassa kuntien erityisopetuksen toimia. Näin tukea tarvitseva lapsi tai nuori saa tarvitsemansa palvelut omassa lähikoulussaan.

Valterin ammattilaiset voivat tukea kuntia ja lähikouluja kehittämään opettaja-ohjaaja-yhteistyötä, löytämään sopivia oppimisympäristöjä ja työskentelytapoja, neuvoa apuvälineasioissa ja tuen tasojen pohtimisessa. Oli haasteena sitten kouluakäymättömyys tai muut tuen tarpeet lasten ja nuorten kouluarjessa, Valteriin voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä.

– Kun koulussa tai kunnassa huomataan tuen tarve, eivätkä omat voimavarat, palvelut tai asiantuntemus riitä, kannustamme olemaan Valteriin ajoissa ja matalalla kynnyksellä yhteydessä. Asioita voidaan pohtia ja viedä eteenpäin yhdessä, suomenkielisiä palveluita alueella vahvistava ohjaava opettaja Kukka-Maaria Kaukomaa rohkaisee ja jatkaa.

– Olemme keväällä kartoittamassa, millaisille palveluille alueen kunnissa on tarpeita. Vahvistamme erityisesti opetuksen ja kuntoutuksen palveluitamme entistä monipuolisemmiksi. Tulemme olemaan kuntiin yhteydessä, jotta voimme räätälöidä palvelurakenteemme paikallisen ja oppilaiden tarpeiden mukaisesti.

Kukka-Maaria ja ohjaava kuntouttaja Jenny Felixson ovat yhteydessä kuntiin ja esittelevät Valterin palveluita sekä kartoittavat kunnan toiveita palveluihimme liittyen.

Monipuoliset opetuksen ja kuntoutuksen palvelut

Valtakunnallisesti toimivan Valterin palvelupaletista löytyy monipuolista osaamista niin varhaiskasvatuksen kuin esi- ja perusopetuksen kentälle. Erityisesti oppimisen ja kuntoutuksen yhteistyön vahvistaminen, tukea tarvitsevien lasten ja nuorten koulunkäynnin hyväksi todetut käytänteet sekä monialainen yhteistyö ovat Valterin vahvuuksia.

Aikaisemmin Valterin osaamista Vaasan seudun alueella on hyödynnetty erityisesti kuuloon ja näköön liittyvissä tuen tarpeissa. Näiden lisäksi Valteri tarjoaa palveluja laajasti erilaisiin oppimisen ja koulunkäynnin haasteisiin kuten autisminkirjoon, kieleen ja kommunikaatioon, liikkumiseen ja motoriikkaan sekä kouluakäymättömyyteen liittyvissä kysymyksissä. Opetushallituksen alaisuudessa toimiva Valteri tarjoaa palveluitaan suomen ja ruotsin kielellä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuen ansiosta kuntien osuus Valterin ohjauspalveluiden hinnoista pienenee merkittävästi, mikä edistää palveluiden yhdenvertaista saatavuutta. Lue aiheesta lisää uutisestamme. 

Avoimet ovet Vaasan toimistolla

Vaasan toimistoon ja Valterin asiantuntijoihin pääsee tutustumaan Vaasan avoimet ovet -tapahtumassamme, joka järjestetään to 5.4. klo 9–17 os. Pitkäkatu 60, Vaasa (Storalånggatan 60, Vasa). Paikan päällä on kahvitarjoilu ja pop up -konsultointia tuen tarpeen asioissa koko päivän ajan, Tervetuloa!

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje