Valteri mukana Educa-messuilla

Suomen opetus- ja kasvatusalan merkittävimpiin tapahtumiin kuuluva Educa järjestetään 27.-28.1.2023 Messukeskuksessa, Helsingissä. Myös Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri on mukana Educa-messuilla.

Molempina tapahtumapäivinä voit nähdä Valterin asiantuntijoita lavoilla esiintymässä sekä Valterin messuosastoilla. Educan puolelta löydät Valterin osastolta 6g60 ja Svenska Hörnanin puolelta taas osastolta 6p49.

Tervetuloa tutustumaan Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin toimintaan. Palvelumme ovat valtakunnallisia ja niitä tarjotaan molemmilla kotimaisilla kielillä.

Educa-osastoillamme tapahtuu

Tule osastoillemme 6g60 ja 6p49 kokeilemaan 15 minuutin ”pikakonsultaatiota” asiantuntijoidemme kanssa. Konsultaation aikana voit esittää kaikki tukeen, oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvät kysymyksesi.

Asiantuntijoillamme on laaja ymmärrys edellä mainituista aiheista, ja he voivat tarjota sekä ratkaisuja että vinkkejä arjen haasteisiin. Voit myös kysyä palveluistamme ja miten Valteri voi auttaa juuri teidän tilanteessanne.

Osastoillamme sinulla on myös mahdollisuus tutustua verkkokauppamme Valteri-Puodin tuotteisiin. Paikalla olevilta asiantuntijoiltamme saat vinkkejä materiaalien käyttöön, ja osastollamme vieraileville on luvassa myös messualennuksia.

Alennuskoodien lisäksi osastollamme on muitakin yllätyksiä, joten tulethan käymään.

Valterin esitykset Educa-ohjelmassa

Poimi alta Educa-aikatauluusi valterilaisten esiintymisajat ja tule kuulemaan ajankohtaista tietoa oppimisen ja koulunkäynnin tuen aiheista:

Perjantaina 27.1.2023 Educassa

klo 14.00–15.00 📍 Svenska hörnan, scenen
Olika bakgrunder – jämlika möjligheter?
Panelisteissa mukana: rehtori Josefin Svedin,  Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri/ Valteri-koulu Skilla sekä arviointiasiantuntija Chris Silverström, NCU, koordinaattori Emilia Christiansen, Sydkustens landskapsförbund, johtava arviointiasiantuntija Jan Hellgren, NCU, inkluusioasiantuntija Malin Gustavsson, Ekvalita, äidinkielenopettaja Camilla Nygård, Zachariasskolan.

klo 15.30–16.00 📍 Svenska hörnan, scenen
Se möjligheterna! En introduktion kring lösningsinriktat arbetssätt
Esiintyjä: Anne Levón, ohjaava opettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

klo 16.30–17.30 📍 tila 101D
Miten järjestää lapsen tuki varhaiskasvatuksessa?
Esiintyjät: Mirva Ritari, varhaiskasvatuspäällikkö, Lempäälän kunta ja Tiina Heikkinen, ohjaava opettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Minttu Ilaskivi-Hentilä, erityisasiantuntija, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

Lauantaina 28.1.2023 Educassa

klo 10.30–11.15 📍 tila 201
Uudistunut toiminta-alueittaisen opetuksen tukimateriaali Palapelimalli – arjen työn tukena
Esiintyjät: Taina Kinnunen, ohjaaja ja Leea Ranta, erityisluokanopettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
Tutustu uudistuneeseen Palapelimalliin myös Valterin sivuilla.

klo 10.45–11.30 📍 tila 101AB
Tavoitteena osallistava toimintakulttuuri
Esiintyjä: Soile Eriksson, ohjaava opettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

klo 11.30 – 12.00  📍 tila 201
Selkokielen hyödyt ja mahdollisuudet opetuksessa – Nytta och möjligheter med lätt språk inom undervisning
Panelisteissa mukana: Susanna Lähteenmäki, ohjaava opettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri sekä Leealaura Leskelä, Selkokeskus, Marie Selenius, Lärum ja Jolin Slotte, LL-Center

klo 14.45–15.30 📍 TAHTO-lava
Opettajan ja ohjaajan yhteistyö
Esiintyjät: Jukka Vetoniemi, ohjaava opettaja ja Mari Laitinen, konsultoiva ohjaaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Nähdään Educassa!

Lisätietoa Educa-messuista tapahtumasivulla. 

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje