Valteri koulutti ison joukon nepsy-valmentajia

Helsingissä 26.11.2018 valmistuivat ensimmäiset Valterin sisäisen koulutuksen käyneet neuropsykiatriset valmentajat. Moniammatillinen osaajajoukko koostui Helsingin ja Mikkelin toimipisteiden työntekijöistä. Nyt Valterista on saatavilla entistä enemmän nepsy-valmentajia neuropsykiatriseen valmennustyöhön, ohjauskäynneille, paikallisille jaksopalveluille, tukijaksotoimintaan ja koulutusyhteistyöhön.

Eri ammattiryhmät edustettuina

Neuropsykiatrinen valmentajakoulutus antaa tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja lisää käytännön keinoja tukea, ohjata ja valmentaa eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Koulutuksessa on perehdytty käytännönläheisesti ohjauksessa ja valmennuksessa käytettäviin menetelmiin. Tässä koulutuksessa mukana olivat mm. ohjaava opettaja, erityisluokanopettaja, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, koulukuraattori, sairaanhoitaja, ohjaaja ja hoitaja; useita eri ammattiryhmien edustajia. Valterissa nepsy-valmentajia on toiminut jo kymmenen vuoden ajan ja nepsy-kouluttajia meiltä löytyy kolme.

Teoriaa ja käytäntöä monipuolisesti

Koulutuksen saaneet opiskelivat vuoden 2018 aikana 13 lähiopetuspäivää Helsingissä ja suorittivat 20 ov:n opintokokonaisuuden lähiopetuksen, oppimistehtävien, valmennusharjoittelun, lopputyön ja alan kirjallisuuteen perehtymisen kautta.

Opintokokonaisuuden vastuukouluttajina toimivat neuropsykiatriset valmentajat ja kouluttajat Miia Herranen, Kirsi Raatikainen ja Henna Ropponen. Heillä kaikilla on useiden vuosien työkokemus valmentamisesta sekä kouluttajakoulutus. Lisäksi koulutuksessa vieraili Valterin erityisasiantuntijoita nepsy-kentältä; lastenneurologian ja kuntoutuksen erikoislääkäri, psykologi sekä kokemusasiantuntija. He toivat omalta ammattialaltaan kokemuksellista sekä teoreettista tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä.

Kiinnostuitko? Tilaa nepsy-koulutus tai -valmentaja

Valterista löytyy nyt entistä suurempi määrä eri ammattiryhmien edustajia, jotka ovat myös nepsy-valmentajia. Samoin, mikäli olette kiinnostuneita kouluttamaan omaa henkilöstöänne nepsy-valmentajiksi, meiltä löytyy useita nepsy-kouluttajia. Räätälöimme mielellämme koulutuksen ryhmän tarpeita huomioiden ja koulutamme sekä 20 op.:n tai 30 op.:n kokonaisuuksia. Meiltä löytyy myös 10 op.:n täydennyskoulutus neuropsykiatrisille valmentajille.

Kysy lisää ja tilaa koulutus – Tutustu kouluttajiimme!

  • Henna Ropponen koulukuraattori/sairaanhoitaja
    psykiatrinen sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja –kouluttaja, työnohjaaja, ART-ohjaaja, NLP Personal Coach
  • Miia Herranen konsultoiva ohjaaja
    sosiaalikasvattaja, esikoulun opettaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja –kouluttaja, Maltti- ja ART-ohjaaja
  • Kirsi Raatikainen  ohjaaja
    neuropsykiatrinen valmentaja ja -kouluttaja, NLP Master Personal Coach, NLP Trainer

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje