Tämä elämä ja Vetovoimala lähtevät koulutuskiertueelle!

Kuvituskuva Future puunopat

Täältä tullaan Rovaniemi, Mikkeli, Kuopio ja Jyväskylä!

Tämä elämä – ja Vetovoimala-hankkeet yhdistävät voimansa ja starttaavat ensi viikolla maanlaajuisen koulutuskiertueensa. Koko päivän perjantaisin pidettävät koulutukset ovat suunnattu opinto-ohjaajille, opettajille ja muille nuorten kanssa työskenteleville. Kiertue alkaa Rovaniemeltä 27.9. Sen jälkeen on vuorossa Mikkeli 11.10., Kuopio 25.10. ja Jyväskylä 22.11. Koulutukset ovat maksuttomia ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen.

Molemmat kolmivuotiset hankkeet ovat Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksella toimivia, ja niitä yhdistää kiinnostus nuorten tulevaisuudesta ja nivelvaiheen ohjauksesta. Nuorten osallisuuden, toimijuuden ja hyvinvoinnin tukeminen nähdään molemmissa hankkeissa tärkeinä.

Tämä elämä -hanke on jo loppusuoralla ja päättyy tämän vuoden lopussa.  Metropolia ammattikorkeakoulun, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Valterin työntekijät ovat yhteistyössä nuorten kanssa luoneet musiikkia, pelejä ja muita elämyksellisiä menetelmiä hyödyntävän tulevaisuuskasvatuksen konseptin. Julkaisemme perjantaina 20.9. nettisivut, joista löytää ilmaiseksi toiminta-ideoita. Myös kaksi hankkeessa luotua mobiilipeliä (Ryhmäpeli ja Vahvuuspeli) ovat vapaasti ilmaiseksi ladattavaksi. Lue lisää Tämä elämä -hankkeen sivuilta.

Vetovoimala-hankkeen (2018-2020) tavoitteena on erityisen ja vaativan erityisen tuen asiakkaiden ammatilliseen koulutukseen ohjaamisen ja siirtymävaiheen palvelujen kehittäminen. Lisäksi vahvistetaan ohjaavien tahojen yhteistyötä ja osaamista erityistä- ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden hakeutumisvaiheen ohjauksessa. Toimintamalli perustuu asiakas- ja käyttäjälähtöiseen kehittämistyöhön sekä siirtymävaiheessa toimivien asiantuntijoiden koulutukseen. Lisätietoja Vetovoimala-hankkeesta löydät Vetovoimalan sivuilta .

Koulutuksessa tullaan kuulemaan puheenvuoroja nuorten toimijuuden, osallisuuden ja hyvinvoinnin tukemisesta sekä ajatuksia oppivelvollisuuden pidentämisestä puolesta ja vastaan. Koulutukset eivät ole osallistujille vain kuuntelua ja keskustelua, sillä päivän aikana päästään myös pelaamaan Tämä elämä-hankkeen mobiilipeliä ja kokeilemaan itse harjoituksia. Hyviä vinkkejä nuorten oppitunneille siis tulossa!

Lisätietoja ja muuta mielenkiintoista löytyy hankkeittemme nettisivuilta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje