Autismitietoisuuden viikko 2021

Autismitietoisuuden viikkoa vietetään 29.3.-4.4.2021.

Autismitietoisuuden viikkoa vietetään viidennen kerran 29.3.-4.4.2021. Viikon tavoitteena on lisätä ihmisten tietoa ja ymmärrystä autismista. Viikkoon sisältyy myös 2.4. vietettävä YK:n kansainvälinen autismitietoisuuden päivä (World Autism Awareness Day – WAAD).

Tänä vuonna Autismitietoisuuden viikon teemana on ”Asenne ei maksa mitään”. Tällä halutaan tuoda esiin sitä, että autismiystävällinen ympäristö ei ole kiinni rahasta, vaan se lähtee ennen kaikkea asenteesta – siitä, millä tavoin kohtaamme autismikirjon ihmiset ympärillämme. Jokainen voi pysähtyä hetkeksi ja miettiä, miten toimimme, kun kohtaamme erilaisuutta. Voisimmeko tehdä jotakin toisin, jotta autismikirjon ihmisten olisi helpompi olla ja tulla mukaan? Muutos alkaa meistä.

Tule kuuntelemaan Valterin maksuttomia webinaareja Autismitietoisuuden viikolla. Ilmoittaudu ennen koulutuksen alkua ja saat Teams-linkin ennen tapahtumaa:

  • Ma 29.3.2021 klo 14-14.45 teemana Opetus ja struktuuri, ohjaava opettaja Tero Kujala
    Ilmoittaudu tästä.
  • Ti 30.3.2021 klo 14-14.45 teemana Kuormitus ja aistit, konsultoiva ohjaaja Riikka Pesonen
    Ilmoittaudu tästä.
  • Ke 31.3.2021 klo 14-14.45 teemana Tunne- ja kaveritaidot (webinaari on kaksikielinen), ohjaava opettaja Kukka-Maaria Vänskä, mukana kuraattori Maarit Törmikoski-Hampf ja kuntouttava ohjaaja Mirjami Pesonen.
    Ilmoittaudu tästä.

Valteri tarjoaa monia erilaisia palveluja autismikirjon asiakkaille ja autismikirjon ihmisten kanssa työskenteleville. Tutustu tarjontaamme.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje