Yhteisöllistä joulunaikaa kaikille

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri palvelee valtakunnallisesti. Teemme räätälöityjä ohjauskäyntejä ympäri Suomen, ja saimme yhteydenottopyynnön myös Korvatunturin tonttukoulun oppilashuollosta. Valterin johtavan rehtorin Anne Vierelän jouluisan ”raportin” myötä toivotamme kaikille rentouttavaa ja rauhallista joulun aikaa sekä onnellista tulevaa vuotta 2022.

(Teksti jatkuu kuvan alla.)Joulutervehdys Valterista, jossa vihreä havunoksa ja teksti Hyvää joulua, God jul.

Tonttukoulun yhteisöllinen oppilashuolto toimii!
– Hyvinvoivat tontut ovat Korvatunturin voimavara!

Korvatunturin tontut ovat ahkeroineet sekä koulu- että tonttutyön parissa ahkerasti koko vuoden.

Ennen joulua alkoi jännitys taas tiivistyä ja kaikenlaista vähemmän kivaakin sattui. Tontut kähisivät levottomina keskenään ja harmeilta ei aina vältytty. Citytonttu ei meinannut muistaa palata citykierrokseltaan ajoissa tonttukouluun. Kiireeseen ja meteliin kyllästyneenä Erakkotonttu ja Haaveilijatonttu vetäytyivät Tonttulassa ihan omiin maailmoihinsa, ja niinpä yhteistyö muiden kanssa unohtui kokonaan. Laiskuritonttu lopetti hommat laiskuuttaan ja Hässäkkätonttu pyöri ympäri tonttupajaa ihan vaan aiheuttaakseen lisää hässäkkää. Kun vielä lisäksi Lahjanarutonttujen narut menivät sekaisin, niin Paketointitonttu pillastui ja Nimilappujen kirjoittajatonttu pillahti itkuun. Paketointitonttu ja Lahjanarutontut syyttelivät toisiaan ja ottivat mittaa jopa painimalla pajan lattialla. Nyt eivät kyllä lahjat ehdi perille!

Tonttukoulun Opiskeluhuollon työryhmä kokoontui Joulupukin (eli Tonttukoulun rehtorin) johdolla pohtimaan, miten saadaan taas koulurauha ja työrauha kaikille, ja miten lapset saisivat lahjansa tänäkin vuonna. Sossutonttu lupasi pistää Sovittelijatontut hoitamaan tuota lahjanarukiistaa ja Joulupukki pyysi Kokkitonttua, Ohjaajatonttuja ja Toimistotonttua pitämään silmät ja korvat suurina, jotta päästään puuttumaan ihan heti tai ”mieluummin vaikka hiukan ennen”, jos jotain alkaa mennä väärään suuntaan. Tohtoritonttu ja Tsykologitonttu totesivat, että tämä on yhteisön asia – eikä tässä lääkäriä tarvita. Tonttukoulun opettajatkin olivat sitä mieltä, että yhdessä tästäkin joulunalusajasta selvitään.

Sopijatontut saivat riitapukarit sopimaan kiistansa ja yhdessä todettiin, että kiire oli pistänyt narut sekaisin eikä kukaan tontuista! Kättä päälle, ja hymy ja hali – ratkaisivat riidan ja kiire pistettiin syrjään. Kiire ei yleensä nopeuta asioita – eikä ainakaan tee niitä sujuvammaksi eikä selkeämmäksi!

(Teksti jatkuu kuvan alla.)Kuvituskuva joulutarinaan.

Tallitonttu ja Petteri Punakuono ovat nyt rauhallisin mielin odottamassa lähtölupaa.

Joulumuori on pian valmiina ”Matkaanlähtö – puuronsa” kanssa ja joulumatka maailman ympäri voi jälleen alkaa!

Hyvää joulua kaikille!

Anne Vierelä, johtava rehtori

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje