VIP-verkostossa käynnistetty ansiokas kehittämistyö jatkuu VIPU 2.0 -toimintana

VIP-verkostossa (2018–2022) käynnistettyä ansiokasta kehittämistyötä jatketaan vuoden 2023 ajan VIPU 2.0 -toimintana. Tavoitteena on vahvistaa ja ylläpitää syntyneitä monialaisia verkostoja, välittää ajankohtaista kansallista (OKM, OPH, STM ja THL) tietoa sekä jakaa alueellista kehittämistoimintaa, esimerkiksi hankkeiden etenemisestä tiedottaen.

Opetuksen järjestäjiä pyydettiin vuonna 2021 nimeämään omat oppimisen ja koulunkäynnin sekä opiskeluhuollon palveluiden edustajansa VIPU-yhdyshenkilöiksi, joita on tällä hetkellä 630. VIPU-yhdyshenkilöt ovat avainroolissa paikallisessa kehittämistyössä jakamalla saamansa opin ja tiedon eteenpäin työyhteisöissään ja verkostoissaan. Tiedäthän oman kuntasi yhdyshenkilön?

Alueellisen yhteistyön tukemiseksi olemme toivottaneet tervetulleiksi etätilaisuuksiin myös muita lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivia ammattilaisia ja esimerkiksi järjestöjen edustajia. Mikäli haluat tulla mukaan ja lisätä yhteystietosi listoillemme, luethan lisätietoja täältä.

Työskentely jatkuu tänä vuonna aiempaa kevyempänä ja toteutuu alueellisesti pääosin etätapaamisin viidellä yhteistyöalueella. Tänä keväänä on toteutettu kaksi etätapaamista ja syksyllä on luvassa toiset kaksi etätilaisuutta. Syksyn tapaamiset alueittain ovat syys- ja lokakuussa seuraavasti: HYKS 20.9. ja 22.11., KYS 26.9. ja 28.11., TAYS 21.9. ja 29.11., TYKS 27.9. ja 21.11. sekä OYS 28.9. ja 30.11.

Opetushallituksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön toiveesta VIPU2.0 -toiminnan organisoi Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, jonka yhteyshenkilöt antavat mielellään lisätietoja. Heidän yhteystietonsa löydät tästä linkistä.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje