Valterin yhteisessä vanhempainillassa korostuivat vuorovaikutuksen ja tukiverkkojen tärkeys

Valteri-koulun kaikki toimipisteet olivat edustettuina etäyhteyksin toteutetussa tilaisuudessa, jossa linjoilla oli satapäinen joukko vanhempia ja valterilaisia. Keskusteluissa korostui vuoropuhelun ja vertaistuen keskeisyys erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten sekä heistä huolta pitävien arjessa.

Keskiviikkona 30.3. vietettiin Valteri-koulun historian ensimmäistä kaikkien toimipisteiden yhteistä vanhempainiltaa teemalla ”Voimavaroja vanhemmuuteen”. Yhteinen tilaisuus tuli tarpeeseen, sillä viisauksia ja vinkkejä jaettiin pitkin iltaa.

”Riittävä lepo, luonnossa liikkuminen ja perheen keskinen laatuaika.” Tässä muutamia esille nousseista keinoista, joilla erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmat, huoltajat ja muut lähiaikuiset vaalivat voimavarojaan.

Johtava rehtori Anne Vierelä avasi kokoontumisen toteamalla, että vanhemmilla on erittäin paljon enemmän yhteistä kuin eroavaisuuksia.

”Lujuus ja lempeys käsi kädessä syntyy hyvä pohja luottamukselle”

Kuraattori Pirjo Lahtisen ja ohjaava opettaja Sari Granroth-Nalkin luennolla johdateltiin yhteisen ihmisyyden äärelle ja toivottiin, että toistensa tukemiselle tarkoitettuja ”tsemppiryhmiä” muodostuisi yli toimipisterajojen.

Lahtinen ja Granroth-Nalkki kävivät läpi jaksamisen keinoja sekä rajojen ja rakkauden tasapainoa. Puheenvuorossa käsiteltiin tietoisten valintojen tekemistä ja oman perheen toimintamallien luomista vanhempana.

He muistuttivat, että lujuus ja lempeys käsi kädessä syntyy hyvä pohja luottamukselle. Lapselle on luotava turvallinen ilmapiiri sekä muistettava olla läsnä.

Viidellä paikkakunnalla sijaitsevan Valteri-koulun toimipisteiden lisäksi Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri palvelee kuntia ja lähikouluja valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje