Valterille tunnustus lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevästä työstä

Invalidiliiton Raimo Lindberg -palkinto on myönnetty eduskunnan vammaisasioiden yhteistyöryhmälle (VAMYT), joka on yhteistyökumppani esimerkiksi järjestöille.

– Itse tein yhteistyötä ryhmän kanssa kymmenkunta vuotta. Jo silloin huomasin, että ryhmän jäsenillä on sydän mukana vammaistyössä. Ryhmään kuuluvat edustajat ovat vammaisasioihin hyvin perehtyneitä ja asiantuntevia. Viime aikoina esiin ovat nousseet mm. vammaisten ihmisten opiskelu ja koulutus, työllisyys, esteettömyys ja hankintalain soveltamisala. Työtä tehdään aktiivisesti, Invalidiiton entinen toimitusjohtaja Raimo Lindberg kertoo.

Palkintoon liittyvän 3000 euron rahasumman  VAMYT-ryhmä yhdessä Invalidiliiton kanssa jakoi Oppimis- ja ohjauskeskus Valterille sekä Ammattiopisto Spesialle liikuntavammaisten lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön mainitsemalla, että

”Valteri haluaa kehittää erityisesti liikuntavammaisten lasten kerhotoimintaa tavoitteenaan, että jokaiselle oppilaalle löytyy edes yksi harrastus. Ammattiopisto Spesian tavoitteena on liikuntavammaisten nuorten liikuntaharrastusten lisääminen sekä aistiradan kehittäminen. Oppilaiden kanssa yhdessä suunniteltava aistirata pohjautuu ns. Green Care -periaatteisiin (vuorovaikutus, kokemuksellisuus, osallisuus). Aistirata on esteetön ja siirrettävissä eri toimipisteisiin.”

Lue lisää Invalidiliiton lehdistötiedotteesta.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje