Uusi teema Koulu ja kuntoutus Apuväline 2019 –tapahtumassa

Valteri on tänä vuonna mukana Apuväline 2019 –tapahtumassa Tampereella usealla eri esityksellä ja aivan uudenlaisessa teemasessiossa Koulu ja Kuntoutus. Uusi teema puhuttelee kuntouttajien lisäksi erityisesti opettajia ja oppilashuollon edustajia, joita toivotaan paikalle kuulemaan ja keskustelemaan monialaisesta yhteistyöstä kouluarjessa.

Tämän lisäksi olemme Apuväline-tapahtumassa omalla näyttelyosastolla 305, jossa esillä mm. Valteri-Puodin laadukkaita ja monipuolisia oppimisen tukeen tuotettuja julkaisuja ja materiaaleja. Tervetuloa tutustumaan! Apuväline järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, 7. – 9.11.

Tervetuloa kuulemaan Koulu ja kuntoutus –esityksiä

Koulun ja kuntoutuksen yhteistyötä käsittelevissä puheenvuoroissa nostetaan esille monialainen yhteistyö ja osaaminen, uudenlaiset toimintatavat ja käytänteet. Tervetuloa mukaan monialaisesti – kuntoutuksen ja opetusalan ammattilaiset! Teeman ohjelmia joka päivä, aiheet kootusti alla. Lue tarkemmat sisällöt apuvaline.info/koulujakuntoutus.

TEEMASESSIO: Koulu ja kuntoutus – monialainen yhteistyö lapsen ja nuoren tukena

Pe 8.11. klo 9.30-10.30

  • Toimintakykyarvio.fi tuo näkyväksi oppilaan vahvuudet ja tuen tarpeet – ohjaava kuntouttaja Erja Kaakkuriniemi
  • Kuntoutus osana koulupäivää tukee aktiivista osallistumista – fysioterapeutti Henni Huttunen ja liikunnan ja terveystiedon opettaja, erityisopettaja Elisa Raivio
  • VIP – tietoa vaativan erityisen tuen oppilaan koulupolusta  – ohjaava opettaja Päivi Norvapalo

To 7.11.

Klo 10-10.30
Kuntoutus osana koulupäivää tukee aktiivista osallistumista
, fysioterapeutti Henni Huttunen ja liikunnan ja terveystiedon opettaja, erityisopettaja Elisa Raivio

Klo 11 – 12
HOPSIS – Sensomotorinen rata kielenkehityksen tukena!,
toimintaterapeutti Katariina Minkkilä ja erityisluokanopettaja Jussi Kokko

Klo 14.30-15.10
Virtuaalitodellisuus autismikirjon oppilaan arjen apuna
, ohjaava opettaja Tero Kujala ja pedagoginen asiantuntija Antti Peltoniemi

La 9.11. Klo 11-11.30
Kommunikointiteknologia tukee tasavertaista ja itsenäistä osallistumista
, puheterapeutti Kaisa Leinonen ja AAC-ohjaaja Tiina Jokela

Lue lisää Koulu ja kuntoutus –teemasession sisällöstä sekä esityksistämme kuntoutuspäällikkö Tero Makkosen  blogista Koulu ja kuntoutus – monialainen yhteistyö tukee lasta ja nuorta.

Apuväline 2019 –tapahtumassa ja siihen liittyvässä Liikuntamaassa  on mukana 200 näytteilleasettajaa, 3 ohjelmalavaa ja lähes 15 000 kävijää. Apuväline-tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa joka toinen vuosi. 

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje