Tiedote kunnille, joiden oppilaiden koulupaikka on Valteri-koulussa

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus järjestetään sitä tarvitseville myös nykyisessä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Tämä linjaus on voimassa ajalla 18.3.-13.4.2020.

Mitä tämä tarkoittaa Valteri-koulussa?

  1. Lähiopetus ja oppilaskotitoiminta jatkuu keskiviikosta 18.3. 2020 alkaen niille oppilaillemme, joiden hoitoa huoltajat eivät pysty järjestämään kotona.
  2. Etäopetus järjestetään keskiviikosta 18.3. 2020 alkaen kaikille niille oppilaille, joiden hoidon huoltajat pystyvät järjestämään kotona.

Olemme olleet yhteydessä tiistain 17.3. 2020 aikana kaikkiin huoltajiin puhelimitse. Suurin osa oppilaista jää kotiin etäopetukseen, mutta kaikissa toimipisteissä on myös lähiopetuksessa koulua käyviä.

Tiedotamme kuntia ja koulukuljetusten kuljettajia tilanteesta aktiivisesti. Kuntien velvollisuus on järjestää kuljetus niille oppilaille, jotka jatkavat koulunkäyntiä. Huomioitavaa on, että toimimme valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti ja tilanteet voivat muuttua nopeastikin.

Mikäli oppilaan koulunkäyntitilanne muuttuu, huoltajia ohjeistetaan ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian oppilaan opettajalle ja koulukuljetukseen.

Lisätietoja voitte tiedustella kunkin Valteri-toimipisteen koulukuljetusten yhteyshenkilöltä tai tarvittaessa toimipisteen rehtorilta.

Hyvällä yhteistyöllä selviydymme myös tästä erityisen haastavasta tilanteesta!

Anne Vierelä
Johtava rehtori

Toimipisteiden rehtorit:
Sirpa Oja, Mikael (Mikkeli)
Inkeri Kekäläinen, Mäntykangas (Kuopio)
Anne Korhonen, Onerva (Jyväskylä)
Minna Rouste, Ruskis (Helsinki)
Liisa Pentikäinen, Skilla (Helsingfors)
Jaakko Viitasaari, Tervaväylä (Oulu)

Lisätietoa

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje