Tavataanko Educa-messuilla 26.–27.1.2024?

Educa-logo.

Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.27.1.2024. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri on jälleen kerran tapahtumassa monipuolisesti mukana.

Molempina tapahtumapäivinä voit käydä kuuntelemassa Valterin asiantuntijoiden luentoja sekä tulla keskustelemaan valterilaisten kanssa messuosastoille. Valterin oma osastonumero on 6g60 ja lisäksi olemme mukana Opetushallituksen ruotsinkielisellä osastolla 6p21 Hörnan-puolella.

Ratkaisuja, esimerkkejä ja tukimateriaalia oppimisen tukeen

Tervetuloa tutustumaan Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin toimintaan ja palveluihin. Palvelumme ovat valtakunnallisia ja niitä tarjotaan molemmilla kotimaisilla kielillä. Osastolla on paikalla ohjaavia opettajia ja kuntouttajia, joilta voit kysyä monialaisesta oppimisen ja koulunkäynnin tuesta varhaiskasvatuksessa, esi- ja perusopetuksessa.

Osastolla voit tutustua tuottamiimme julkaisuihin ja Valteri-Puodista tilattaviin tuotteisiin oppimisen ja koulunkäynnin tueksi. Valteri-Puodista löytyy mm. ammattikirjallisuutta ja tukiaineistoa kieleen, vuorovaikutukseen ja tunnetaitojen harjoitteluun.

Osastolla esitellään myös tapahtumaamme Oppimisen tuen foorumi, jonne voit voittaa osallistumisen osastolla 6g60 järjestettävässä arvonnassa!

Tule kuulemaan Valterin asiantuntijoita luennoille

Perjantai 26.1.

10.30–11.00, Taito-lava
Kiva kun tulit – läsnäolon tukemista ja poissaoloihin puuttumista

Puheenvuorossa kuvataan opetussuunnitelman tarkennusta teemaan liittyen ja ideoidaan käytännön keinoja kouluun kiinnittymisen vahvistamiseksi erilaisissa tilanteissa.

Esiintyjä: ohjaava opettaja Sari Granroth-Nalkki, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

13.15–14.00, Tila 201
Monikielisten oppilaiden kielen ja koulunkäynnin tukeminen    

Puheenvuorossa käydään läpi keskeisiä tapoja tukea oppilaan suomen kieltä koulun arjessa sekä pohditaan, kuinka opetusjärjestelyillä saataisiin oppilas kiinnittymään oppimiseen ja opintoihin.

Esiintyjä: ohjaava opettaja Tiina Pilbacka-Rönkä, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

13.15–14.00, Tieto
Yhteinen lapsi – yhteistyöstä koulun ja lastensuojelun välillä

Koulunkäynnin sujuminen ja kouluun kiinnittyminen ovat keskeisiä tekijöitä, jotka suojaavat lasten ja nuorten hyvinvointia. Miten moniammatillisesti voidaan turvata lapsen sivistyksellisten oikeuksien toteutuminen? Miten rakennetaan toimivaa moniammatillista yhteistyötä?

Esiintyjät:

  • kehittämispäällikkö Onni Westlund, Pesäpuu ry
  • ohjaava opettaja Merja Koivisto, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
  • johtava asiantuntija Esa Iivonen, Mannerheimin lastensuojeluliitto
  • juristi Ira Hietanen-Tanskanen, OAJ

Keskustelun vetää Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n Katri Korolainen

Lauantai 27.1.

13.40–14.10, Hörnan
Hur kan lättläst material stödja undervisningen?  

Hur kan vi stöda barn som har stora utmaningar med läsandet? Vi tar avstamp i lärresultaten och diskuterar hur vi kan stödja läsutvecklingen. Hurdant lättläst material finns att tillgå och hur kan vi utnyttja det på ett ändamålsenligt sätt i undervisningen?

Paneldiskussion med:

  • Chris Silverström, NCU
  • Ulla Stina Åman, Lärum
  • Jolin Slotte, LL-center
  • Anne Levón, Valteri center för lärande och kompetens

Moderator: Petra Bredenberg, läromedelschef, Utbildningsstyrelsen

Nähdään Educassa!

Lisätietoa Educa-messuista tapahtumasivulla. 

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje