Kivaa ja monipuolista leiritoimintaa – haku kesäleireille alkanut!

Lapset ja nuoret kesäleirillä järven rannalla

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin eri toimipisteissä järjestetään tukea tarvitseville lapsille ja nuorille kesäleiritoimintaa. Leirit ovat toiminnallisia ja niihin sisältyy mielekästä tekemistä, uusia kokemuksia, arjen taitojen ja sosiaalisten taitojen harjoittelua erilaisten ryhmätoimintojen muodossa. Ohjaaja Hanna Muhonen avaa Valterin Kuopion toimipisteen leiritoiminnan mielenkiintoisia ja monenlaisia teemoja kesältä 2018.

Esteettömyys, turvallisuus ja osallisuus huomioiden

Valteri Kuopion toimipiste järjestää lukuvuoden päättyessä kahden viikon ajan leiritoimintaa. Kesäleiritoiminnalla on pitkät perinteet.  Leirit tarjoavat elämyksellistä ohjattua toimintaa ja helpottavat perheen arkea lapsen jäädessä kesälomille. Leirit toteutetaan lapsen/nuoren yksilölliset tarpeet huomioiden: esteettömyys, turvallisuus, osallisuus.

Kivoja, toiminnallisia teemoja

Kuopiossa leirien teemoina ovat olleet mm. taide- ja voimauttava valokuvaus, liikunta, seikkailu ja leivonta. Seikkailuleireillä leiriläiset ovat retkeilleet laavu-, metsä- ja kalastusretkin. On ajeltu kaupunkijunalla, vierailtu kotieläinpihassa ja puutarhassa. Leiriläiset ovat myös tutustuneet erilaisiin liikuntapaikkoihin ja -muotoihin.

Leipomisleirillä he ovat harjoitelleet leivontavälineiden käyttöä, mittaamista ja reseptin lukua. Päivittäin on valmistettu kolmesta neljään erilaista suolaista ja makeaa leivonnaista. Viikko on lähtenyt käyntiin arkisemmilla resepteillä ja huipentunut perjantain juhlallisiin täytekakkukahveihin, joihin leiriläisten perheet ovat osallistuneet. Leiriläisille on koottu omat reseptikirjat kotiin vietäviksi. Yöpyville leiriläisille on järjestetty sauna- ja uinti-iltoja, tutustuttu Kuopion nähtävyyksiin sekä pelattu ja ulkoiltu yhdessä.

Uusia ystäviä ja yhdessä tekemistä

Kaikki erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret ovat tervetulleita leireille. Ohjaajat ovat asiantuntijoita tukemaan, ohjaamaan sekä vastaamaan leiriläisten erilaisiin hoidollisiin tarpeisiin. Toiminta mahdollistaa yhdessä tekemisen, toisiin tutustumisen sekä mahdollisesti ystävyyssuhteiden harjoittelun.

Leiri on onnistunut, kun iloiset leiriläiset toivovat pääsevänsä seuraavana kesänä uudelleen.  On opittu uutta, uskallettu kokeilla, onnistuttu. Ehkä on löytynyt innostus aloittaa uusi harrastus tai leipoa yhdessä perheen kanssa.  Huoltajien palautteet ovat olleet myönteisiä.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje