Ilmoittautuminen avattu: Traumatisoitunut lapsi varhaiskasvatuksessa ja koulussa -koulutuskokonaisuus

Traumatisoitunut lapsi varhaiskasvatuksessa ja koulussa -koulutuskokonaisuus antaa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville aikuisille tietoa ja työvälineitä lasten moninaisten taustojen ymmärtämiseen ja taustasta johtuvien erilaisten haasteiden, myös traumaattisten kokemusten kohtaamiseen. Ammattilaisten osaamisen vahvistamisella pyritään lisäämään traumataustaisten lasten ja nuorten tukea kaikissa heidän toimintaympäristöissään. Tavoitteena on yhtäältä syventää osallistujien taitoja näiden lasten ja nuorten vaikuttavaan ja toivoa luovaan kohtaamiseen, toisaalta vahvistaa ammattilaisten rohkeutta elää näiden haavoitettujen lasten rinnalla.

Tule mukaan Opetushallituksen rahoittamaan koulutukseen. Koulutuksen järjestäjinä toimivat Tampereen kesäyliopisto ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri. Opetushallituksen rahoittamaan koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Osallistuja vastaa mahdollisista matka- ja majoituskuluista.

Toteutus

Koulutus toteutetaan viitenä koulutusmoduulina, joista jokaiseen sisältyy etänä toteutettava luentoalustus Zoom-alustalla sekä luentoa syventävä pienryhmätyöskentely. Pienryhmätyöskentelyn ensisijainen toteutustapa on lähitoteutus Tampereella. Koronatilanne ja viranomaisohjeistus huomioiden koulutus toteutetaan tarvittaessa kokonaan etänä.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstölle. Tavoitteena on antaa valmiuksia lasten ja nuorten moninaisten taustojen ymmärtämiseen ja taustasta johtuvien erilaisten haasteiden, myös traumaattisten kokemusten kohtaamiseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskokonaisuuteen otetaan 45 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaikaa on 19.9. saakka. Lisätietoa koulutuskokonaisuudesta, koulutusmoduulien aiheista ja aikatauluista löydät Tampereen kesäyliopiston sivulta. Ilmoittautuminen koulutuskokonaisuuteen tapahtuu myös sitä kautta.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje