Oppimisen Tuen Foorumi Tampere-talossa 20. – 21.4.2017

Oppimisen Tuen Foorumi, OTF2017, on valtakunnallinen kasvatusalan keskustelu- ja kehittämisfoorumi. Tapahtuma keskittyy erityisopetuksen ja oppimisen tuen ajankohtaisiin kysymyksiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden näkymiin. Tapahtuman järjestää Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Foorumin teemana on Auta ajoissa! Riittävän varhainen tuki on noussut keskusteluun vahvasti, kun sekä tutkimustieto että arkihavainnot koulusta viittaavat hyvinvoinnin ja oppimistulosten heikentymiseen niillä oppilailla, joiden tukitoimet ovat viivästyneet. Kuinka varmistamme oikea-aikaisen ja tehokkaan tukirakenteen? Tapahtuma on suunnattu perusopetuksen ja toisen asteen opettajille, oppilaitosjohdolle, opiskelijahuollon työntekijöille, kolmannen sektorin toimijoille sekä muille lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen tukemisesta kiinnostuneille. Tapahtumaan mahtuu 500 osallistujaa. Varaa oma paikkasi tästä.

Päivien teemoja ovat mm. koulun toimintakulttuurin muutos ja uusi opetussuunnitelma, erityisen tuen tarpeiset oppilaat yleisopetuksessa, lapsi ja perhe toiminnan keskiössä sekä opiskelijan tuki toisella asteella ja siirtymävaiheessa. Ohjelmassa on korkealuokkaisia luentoja, asiantuntijoiden työpajoja, joissa käsitellään oppimisen ja kasvun tukea johtamisen, kouluun kiinnittymisen, vaativan erityisen tuen, perheen sekä toisen asteen näkökulmista. Päivät juontaa draamallisesti näyttelijä-ohjaaja Anna-Mari Laulumaa. Lisäksi ohjelmassa on kouluvierailu ja iltatilaisuus Tampereen Raatihuoneella.

Tapahtuman puheenjohtajana toimii Valterin johtava rehtori Anne Vierelä. Päivien päätteeksi julkistetaan kannanotto siitä, miten oppimisen tukea osallistujien mielestä tulisi Suomessa kehittää ja toteuttaa.

Tervetuloa mukaan!
Tarkempi ohjelma, puhujat ja lisätiedot tapahtumasta: otf2017.fi/

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje