Tuhat ja yksi tapaa toteuttaa oppimisen tukea lähikouluissa

Vantaalla on toteutettu jo vuodesta 2013 lähtien vahvaa lähikouluperiaatetta ajatuksella, että ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa ratkaisua järjestää tukea lapselle. Kaupunki on ohjannut kouluja itse suunnittelemaan, miten tuki järjestetään. Päätavoite on kaikilla sama – tuki järjestetään niin hyvin kuin mahdollista.

Vantaalla on myös haluttu selvittää, miten oppimisen tuki lähikouluissa on toteutunut ja miten opettajien osaamista on kehitettävä. Opetuslautakunnan pyynnöstä Vantaalla toteutettiin selvitys kolmiportaisen tuen toteutumisesta. Yhtenä vastauksena selvityksessä löydettyihin haasteisiin, päätettiin järjestää pitkäkestoinen tuen koulutus aineenopettajille. Kuuntele Vantaan matkasta, ratkaisuista ja siitä, minkälaista koulutusta selvitystyön pohjalta kaupungissa toteutettiin.

Podcastin vetää Valterin ohjaava opettaja Merja Koivisto. Hänellä on keskustelukumppaneinaan perusopetuksen päällikkö Pepita Kaskentaus, opetustoimen suunnittelija Pia Hakkari ja perusopetuksen aluekoordinaattori Sinikka Mustonen Vantaalta. Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskuksen selvitystyöstä ja sen tuloksista on kertomassa selvitystyötä koordinoinut Lauri Ståhlberg. Haastattelu on toteutettu marraskuussa 2020.

Kiinnostuitko? Tutustu Valterin koulutuksiin ja konsultointeihin sekä etänä toteutettaviin palveluihin – ota ota yhteyttä!
Lisätiedot;  ohjaava opettaja Merja Koivisto, merja.koivisto@valteri.fi, puh. 0295 33 2859.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje