Päivitys: Educa-messut siirtyvät vuoteen 2023 Tervetuloa Educaan!  

Päivitys: Educa-messun järjestäjä on 28.12.2021 ilmoittanut, että Educa 2022 -messut siirtyvät, uusi ajankohta on 27.-28.1.2023. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet pääkaupunkiseudulla 28.12.-17.1. Tästä syystä Educa-messut siirtyvät. Lue lisää Educan sivuilta.

Suomen opetus- ja kasvatusalan merkittävimpiin kuuluva tapahtuma Educa järjestetään 28. – 29.1.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Valteri on Educassa mukana usealla esityksellä ja kahdella osastolla, joista toinen on ruotsinkielisen Svenska Hörnanin puolella. 

  • Suomenkielinen osasto 6g60 
  • Svenska Hörnan 6p49

Mietityttääkö oppimisen tuen järjestäminen? 

Tule keskustelemaan osastoillemme oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvissä asioissa. Paikalla on Valterin ohjaavia opettajia ja kuntouttajia, jotka päivittäin moniammatillisesti tukevat ja auttavat ohjauskäynneillä oppilaita ja alan ammattilaisia kouluissa ympäri Suomen. Heiltä löytyy ajatuksia, ideoita ja tietoa moneen!  

Uusia julkaisuja –suosittuja materiaaleja 

Valteri-Puoti tuo Educaan uusimmat ja suosituimmat julkaisunsa. Kuvalliset KESY-kortit tukevat lapsilähtöistä keskustelua ja ovat nyt saaneet jatkoa nuorille suunnatuista SYKE-korteista. Lisäksi löydät julkaisut mm. kouluakäymättömyyteen, haastavaan käyttäytymiseen, konsultatiiviseen työotteeseen sekä työnohjaukseen. Osa Valteri-Puodin materiaaleista on myynnissä myös ruotsinkielisenä.  

Esityksistä ideoita oppimisen tukeen koulussa ja päiväkodissa 

Educa-ohjelman esityksissä rakennamme osallistavaa toimintakulttuuria, edistämme opettajan ja ohjaajan yhteistyötä sekä mietimme, miten parhaiten tuemme lasta päiväkodissa. Lisäksi luomme katsauksen ratkaisukeskeiseen toimintamalliin (ruotsiksi) ja toiminta-alueittaiseen opetukseen ja pohdimme yhdenvertaisuutta koulussa (ruotsiksi).  Lue lisää alta.  

Huomioithan Messukeskuksen ohjeet turvalliseen tapahtumaosallistumiseen

Tervetuloa käymään Valterin osastoilla ja esityksissä!  

Perjantai 28.1.  

Klo 11 – 11.45 (tila 201)
Tavoitteena osallistava toimintakulttuuri  
Osallisuutta painotetaan perusopetuksen opetussuunnitelmassa. Miten luomme koulun toimintakulttuuria, jossa osallisuus toteutuu? Esityksessä havainnollistetaan niitä hyötyjä, joita osallisuus ja osallistava pedagogiikka tuovat opettajan työhön.
Esiintyjä: ohjaava opettaja Hanna Lampi 

Klo 15.30 – 16 (Hörnan)
Se möjligheterna! En introduktion kring lösningsinriktat arbetssätt
Då vi använder ett lösningsinriktat arbetssätt sätter vi inte energi på att fastna i problemen utan vi fokuserar på vad det är som vill vi uppnå och bygger upp lösningar utgående från det som fungerar. Vi definierar det läge som vi vill uppnå, hur vardagen skulle vara om det var optimalt bra och strävar mot det genom att vara på allas resurser, kompentens och kunnande. När vi gör mer av det som fungerar, väljer bort det som inte fungerar och gör saker på annat vis, blir vardagen mer meningsfull och hanterbar.
Presenterare: Handledande lärare Anne Levón 

Klo 16.30 – 17.30 (Tila 101D)
Miten järjestää lapsen tuki varhaiskasvatuksessa? 
Mikä on lapsen oikeus tukeen? Mikä on varhaiskasvatuksen tuen malli? Kuinka turvataan lapsen tuki siirryttäessä varhaiskasvatuksesta perusopetukseen? Opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus oppia- kehittämisohjelmien tavoitteena on valmistella oppimisen tukea, lapsen tukea ja inkluusion edistämistoimia. Esityksessä avataan käytännön esimerkein tuen järjestämistä varhaiskasvatuksessa.
Esiintyjät: Mirva Ritari Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspäällikkö, ohjaava opettaja Tiina Heikkinen Oppimis- ja ohjauskeskus Valterista ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n erityisasiantuntija Minttu Ilveskivi-Hentilä ovat mukana ovat Oikeus oppia -kehittämisohjelmassa. 

Kl 14 – 15 (Hörnan)
Olika bakgrunder – jämlika möjligheter?
Står våra barn på samma startlinje när de inleder skolgången? Hur kan vi trygga jämlika möjligheter längs med hela lärstigen, från småbarnspedagogiken upp till andra stadiet, för våra barn, elever och studerande oberoende av modersmål, kön, inlärningssvårigheter, etnicitet och socioekonomisk bakgrund?
Presenterare: Emilia Christiansen, Pamela Granskog, Malin Gustavsson, Jan Hellgren, Camilla Nygård, Chris Silverström, Josefin Svedin.
 

Lauantai 29.1. 

Klo 14.45 – 15.30 (Tahto-lava) 
Opettajan ja ohjaajan yhteistyö etäopetuksessa 
Poikkeusolot synnyttivät uusia tapoja toimia ja oivalluksia oppimisen edistämiseen. Parhaimmillaan etäopetus ja teknologia edistivät opettajan ja ohjaajan / avustajan yhteistyötä. Miten hyödynnämme oppimaamme nyt ja tulevaisuudessa? 
Esiintyjä: ohjaava opettaja Jukka Vetoniemi

Klo 10.30 -11.15 (tila 201)
Näkökulmia opetuksen järjestämiseen toiminta-alueittain 
Toiminta-alueittain järjestettävä opetus herättää mielenkiintoa isoissa ja pienissä kunnissa.  Esityksessä avataan malleja ja menetelmiä toiminta-alueittain järjestettävän opetuksen tueksi sekä kentän konkaritoimijoille kuin ensiaskeleitaan ottaville kunnille. 
Esiintyjä: ohjaava opettaja Kukka-Maaria Kaukomaa

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje