MAPA® eli Management of Actual or Potential Aggression

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tarjoaa uusina tilauskoulutuksina Turvalliset toimintamallit MAPA® -koulutusta. Turvalliset toimintamallit MAPA® Perusteet -koulutuksessa saatua asiantuntemusta on mahdollista syventää erillisessä Turvalliset toimintatavat MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksessa.

Koulutukset tarjoavat työyhteisöön yhteisen toimintamallin ja tukevat ennakoivaa toimintaa, jotta fyysisiin interventioihin ei arjessa jouduttaisi. Mapa®-toimintamallin arvomaailmana ovat hyvinvointi, huolenpito, suojaaminen ja turvallisuus.

Lisäksi tulossa on kouluttajakoulutusta. Turvalliset toimintamallit MAPA® Perusteet kouluttaja -koulutus on viiden päivän koulutus, joka mahdollistaa MAPA® osaamisen viemisen eteenpäin omassa yhteisössä. Koulutukseen otetaan 8-20 henkilöä, ja siihen suositellaan lähettämään vähintään kaksi osallistujaa / yhteisö. Mikäli kiinnostuit tulevasta kouluttajakoulutuksesta, ota yhteyttä ja kysy lisää.

Kenelle?

Valterin tarjoamat MAPA®-koulutukset on suunnattu työyhteisöille kouluissa ja kunnissa sekä tukemaan alueellista yhteistyötä. Koulutuksien kautta osallistujat saavat arjen työhön taitoja ja varmuutta kohdata haasteellisesti käyttäytyviä henkilöitä.

MAPA® on lyhenne sanoista "Management of Actual or Potential Aggression" eli haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisy ja hallinta. MAPA® on laadunvarmistettu ja kansainvälisesti laajasti käytetty menetelmä, jonka tehokkuudesta ja soveltuvuudesta on runsaasti kokemusta maailmanlaajuisesti.

Tulevat Turvalliset toimintamallit MAPA®-koulutukset:

Katso ajankohtaiset MAPA® -koulutukset koulutuskalenteristamme

 

Koulutusten sisällöt

MAPA®-koulutuksia järjestetään 10–20 hengen ryhmissä joko Valterin toimipisteillä ympäri Suomen tai tilaajan omissa tiloissa.

Turvalliset toimintamallit MAPA® Perusteet

Kaksipäiväisellä Turvalliset toimintamallit MAPA® Perusteet -kurssilla henkilökuntaa ohjataan ehkäisemään tilanteiden kärjistyminen sanattoman ja sanallisen viestinnän avulla. Koulutuksessa pääpaino on sanallisessa viestinnässä, käyttäytymisen syiden ymmärtämisessä, empaattisessa kohtaamisessa, taitavassa rajojen asettamisessa ja tilanteen jälkipurussa.

Koulutus perustuu Crisis Prevention Institute CPI:n Turvalliset toimintamallit MAPA® -osallistujan työkirjaan. MAPA®-koulutuksessa harjoitellaan suojautumista, irtautumista, asiakkaan ohjaamista ja fyysistä rajoittamista.

Turvallisen toimintamallit MAPA® Perusteet -koulutuksen hinta Valterin toimipisteellä järjestettynä on 280 € + alv 24% / osallistuja. Lisäksi hintaan lisätään osallistujan työkirja/serfikaatti.

Koulutus on myös mahdollista tilata omalle työyhteisölle tai omalle alueelle 10-20 osallistujalle. Tällöin koulutuksen hinta on alkaen 2150 € + alv 24%. Lisäksi hintaan lisätään materiaalikulut sekä valtion matkustusohjeen mukaiset kouluttajan matka- ja majoituskulut.

Turvalliset toimintamallit MAPA® vaativat tilanteet

Turvalliset toimintamallit MAPA® vaativat tilanteet on perusteita täydentävä kaksi-kolmepäiväinen lisäkoulutus, jossa syvennetään perusteet kurssin osaamista mm. ammatillisten ja oikeudellisten perusteiden osalta.

Turvalliset toimintamallit MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksen aikana osallistuja pääsee kehittämään ongelmanratkaisukykyään ja parantamaan osaamistaan, taitojaan ja itseluottamustaan häiritsevän, aggressiivisen ja väkivaltaisen käytöksen hallinnan osalta.  Turvalliset toimintamallit MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksessa osallistujille opetetaan fyysisiä MAPA®-taitoja. Koulutuksessa harjoitellaan asiakkaan lähestymistä, fyysistä rajoittamista riskitilanteissa ja tilanteiden jälkipurkua. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan asiakkaan turvallisuussuunnitelman tekemiseen.

Turvalliset toimintamallit MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksen hinta 10-20 osallistujalle Valterin toimipisteellä järjestettynä, kahden päivän koulutuksena kahdella kouluttajalla on 3500 € + alv 24%.

Nettikahvila: MAPA® toimintamallin hyödyntäminen ulospäin oireilevan oppilaan kohtaamisessa

Katso tiistain 14.3.2023 MAPA®-keskustelu tallenteen linkistä.

Käytöksellään ulospäin oireileva oppilas koulussa. Miten oireilu näkyy koulussa? Mitä on MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) – Haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisy ja hallinta? Miten hyödyntää MAPA® toimintamallia koulun arjessa? Valterin asiantuntijat keskustelevat ja antavat käytännön tietoa aiheeseen liittyen. Nettikahvila on suunnattu koulujen henkilöstölle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tallenne

 

Kouluttaja

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri on Laurea ammattikorkeakoulun yhteydessä toimivan Suomen MAPA® keskuksen lisensioima kouluttaja.

Valterin koulutuksia ympäri Suomen vetää erityistason MAPA®-kouluttaja Klaus Tanttu.

Oletko kiinnostunut MAPA®-koulutuksista? Ota yhteyttä Valterin nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, niin kouluttajamme ottaa sinuun yhteyttä.