MAPA® eli Management of Actual or Potential Aggression

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tarjoaa uusina tilauskoulutuksina MAPA®-koulutusta. MAPA® Perusteet -koulutuksessa saatua asiantuntemusta on mahdollista syventää erillisessä MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksessa.

Koulutukset tarjoavat työyhteisöön yhteisen toimintamallin ja tukevat ennakoivaa toimintaa, jotta fyysisiin interventioihin ei arjessa jouduttaisi. Mapa®-toimintamallin arvomaailmana ovat hyvinvointi, huolenpito, suojaaminen ja turvallisuus.

Lisäksi keväällä 2023 tulossa on myös kouluttajakoulutusta. MAPA® Perusteet kouluttaja -koulutus on viiden päivän koulutus, joka mahdollistaa MAPA® osaamisen viemisen eteenpäin omassa yhteisössä. Koulutukseen otetaan 8-20 henkilöä, ja siihen suositellaan lähettämään vähintään kaksi osallistujaa / yhteisö. Mikäli kiinnostuit tulevasta kouluttajakoulutuksesta, ota yhteyttä ja kysy lisää.

Kenelle?

Valterin tarjoamat MAPA®-koulutukset on suunnattu työyhteisöille kouluissa ja kunnissa sekä tukemaan alueellista yhteistyötä. Koulutuksien kautta osallistujat saavat arjen työhön taitoja ja varmuutta kohdata haasteellisesti käyttäytyviä henkilöitä.

MAPA® on lyhenne sanoista "Management of Actual or Potential Aggression" eli haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisy ja hallinta. MAPA® on laadunvarmistettu ja kansainvälisesti laajasti käytetty menetelmä, jonka tehokkuudesta ja soveltuvuudesta on runsaasti kokemusta maailmanlaajuisesti.

Tulevat MAPA®-koulutukset:

7.2.2023 - 8.2.2023

MAPA® PERUSTEET

📍 Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva

Ilmoittaudu nyt

Katso myös muut tulevat koulutukset koulutuskalenteristamme

 

Koulutusten sisällöt

MAPA®-koulutuksia järjestetään 8–20 hengen ryhmissä joko Valterin toimipisteillä ympäri Suomen tai tilaajan omissa tiloissa.

MAPA® Perusteet

Kaksipäiväisellä MAPA® Perusteet -kurssilla henkilökuntaa ohjataan ehkäisemään tilanteiden kärjistyminen sanattoman ja sanallisen viestinnän avulla. Koulutuksessa pääpaino on sanallisessa viestinnässä, käyttäytymisen syiden ymmärtämisessä, empaattisessa kohtaamisessa, taitavassa rajojen asettamisessa ja tilanteen jälkipurussa.

Koulutus perustuu Crisis Prevention Institute CPI:n MAPA®-työkirjaan. MAPA®-koulutuksessa harjoitellaan suojautumista, irtautumista, asiakkaan ohjaamista ja fyysistä rajoittamista.

Perusteet koulutuksen hinta Valterin toimipisteellä järjestettynä on 260 € + alv 24% / osallistuja.

Koulutus on myös mahdollista tilata omalle työyhteisölle tai omalle alueelle 8 - 20 osallistujalle. Tällöin koulutuksen hinta on alkaen 2030 € + alv 24%. Lisäksi hintaan lisätään valtion matkustusohjeen mukaiset kouluttajan matka- ja majoituskulut.

MAPA® vaativat tilanteet

MAPA® vaativat tilanteet on perusteita täydentävä kaksi-kolmepäiväinen lisäkoulutus, jossa syvennetään perusteet kurssin osaamista mm. ammatillisten ja oikeudellisten perusteiden osalta.

MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksen aikana osallistuja pääsee kehittämään ongelmanratkaisukykyään ja parantamaan osaamistaan, taitojaan ja itseluottamustaan häiritsevän, aggressiivisen ja väkivaltaisen käytöksen hallinnan osalta. MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksessa osallistujille opetetaan fyysisiä MAPA®-taitoja. Koulutuksessa harjoitellaan asiakkaan lähestymistä, fyysistä rajoittamista riskitilanteissa ja tilanteiden jälkipurkua. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan asiakkaan turvallisuussuunnitelman tekemiseen.

MAPA® vaativat tilanteet -koulutuksen hinta 8-20 osallistujalle Valterin toimipisteellä järjestettynä, kahden päivän koulutuksena kahdella kouluttajalla on 3190 € + alv 24%..

Nettikahvila: MAPA® toimintamallin hyödyntäminen ulospäin oireilevan oppilaan kohtaamisessa

Tiistai 14.3.2023 klo 15.00–15.30

Käytöksellään ulospäin oireileva oppilas koulussa. Miten oireilu näkyy koulussa? Mitä on MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) – Haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisy ja hallinta? Miten hyödyntää MAPA® toimintamallia koulun arjessa? Valterin asiantuntijat keskustelevat ja antavat käytännön tietoa aiheeseen liittyen. Nettikahvila on suunnattu koulujen henkilöstölle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittaudu viimeistään 13.3.2023

Kouluttajat

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri on Laurea ammattikorkeakoulun yhteydessä toimivan Suomen MAPA® keskuksen lisensioima kouluttaja.

Valterin koulutuksia ympäri Suomen vetäjät erityistason MAPA®-kouluttajat Pasi Remes ja Klaus Tanttu.

Oletko kiinnostunut MAPA®-koulutuksista? Ota yhteyttä Valterin nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, niin kouluttajamme ottavat sinuun yhteyttä.