OTF2022 kutsuu vuoropuheluun varhaiskasvatuksen ja kouluarjen aiheista

Oppimisen tuen foorumi -tapahtuman logo. Kuvassa vasemmalla kolme eriväristä puhekuplaa ja oikealla isoilla kirjaimilla OTF. Alla teksti Oppimisen tuen foorumi, Forum för stöd för lärande. Tapahtuma on Tampereella 7.-8.4.2022

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri järjestää Tampereella 7. – 8.4.2022 valtakunnallisen kasvatusalan keskustelu- ja kehittämistilaisuuden Oppimisen tuen foorumin. Tapahtuma keskittyy oppimisen tuen ja erityisopetuksen ajankohtaisiin kysymyksiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden näkymiin. Vuorovaikutuksellinen tilaisuus järjestetään koronaturvallisesti 300 liveosallistujalle sekä etäyhteyksin Hotelli Tornin Kongressipajassa.

Sloganimme ”Tuu mua vastaan”- dialogista tekoihin mukaisesti vuoropuhelua tapahtumassa käyvät arjen tekijät sekä lain säätäjät ja viranomaistahot. Torstaina keskitymme varhaiskasvatuksen ja kouluarjen ajankohtaisiin kysymyksiin. Perjantaina lasten ja nuorten vointi keskusteluttaa hihat ylös ja hommiin -asenteella. Tapahtuman avaa opetusministeri Li Anderson ja juontajana toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Dialogi on vuoropuhelua – puhetta vuorollaan ja toista kuunnellen. Tällä ajatuksella keräämme ajankohtaisia kysymyksiä osallistujilta ja toimitamme ne etukäteen tapahtumassa puhuville asiantuntijoille. Mietityttävät seikat liittyen esimerkiksi varhaiskasvatuksen erityiseen tukeen, oppivelvollisuuden laajentamiseen tai kouluväkivaltaan löytävät vastauksensa. Perjantain keskusteluosuudessa lasten ja nuorten vointia miettivät mm. nuorisopsykiatri Miila Halonen-Saari Tampereen yliopistollisesta sairaalasta (TAYS) ja Anniina Pesonen Mieli ry:stä. Omia kokemuksiaan koulupolulta jakavat Jani Toivola ja ADHD-podi-podcastista tutut Ringa ja Fredu.

Tule Tampereelle kohtaamaan kollegoita ja keskustelijoita ympäri Suomea. Yhteisen kohtaamisen kautta rakennamme uutta, verkostoidumme ja löydämme ratkaisuja arkeen. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta. Tutustu lisää OTF2022-tapahtumaan kotisivujen kautta. ja hyödynnä edullinen Early Bird -hinta!

Tuu mua vastaan – dialogista tekoihin,

OTF-työryhmän puolesta

Markus Linja
oppilastuen päällikkö
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

 

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *