Kunniamaininta Valterin leikkipihalle Esteetön Suomi 2017 -kilpailussa

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Ruskis vastaanotti perjantaina 19.5. Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiön RTS jakaman Esteetön Suomi 2017 –kilpailun kunniamaininnan esteettömästä leikkipihastaan. Kuvassa vasemmalta Harri Leivo / Invalidiliitto, Johanna Karimäki / Eduskunnan Vammaisasian yhteistyöryhmä, Jenny Asanti / Sito Oy, Aino Kiviranta /Serious Design ja Minna Närhilä / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Ruskis.

Esteetön ja osallistava leikkipiha toimii kaikille

Valterissa lähdettiin keväällä 2015 miettimään koulun vanhaa leikkipihaa ihan uudella tavalla. Otimme mukaan valmisteluun leikki- ja oppimisympäristöjä innovatiivisesti uudistavan teollinen muotoilija Aino Kivirannan sekä pihasuunnitteluun erikoistuneen maisema-arkkitehti Jenny Asannin. Heidän toimintatapansa perustuu käyttäjien osallistamiseen, joten oppilaiden ajatukset pihan käytöstä otettiin huomioon suunnittelussa.

Olennaista kaikissa kulkureittien, toimintavälineiden, äänielementtien ja rakenteiden valinnoissa oli jokaisen osallistumisen ja toiminnan mahdollistavat ratkaisut.

Piha kannustaa itsenäiseen toimintaan ja uuden oppimiseen

Päätavoitteemme koko uudistukselle oli tehdä Valteri-koululle piha, joka olisi esteetön ja huomioisi kaikenlaisten käyttäjien tarpeet. Piha joka motivoi liikkumaan, osallistumaan ja tekemään yhdessä mahdollisimman yhdenvertaisesti. Piha, joka taipuu moneen ja jota voi hyödyntää niin koulun oppimisympäristönä kuin kuntoutumiseen ja motoriseen harjoitteluun.

Tervetuloa katsomaan ja tutustumaan, miten tässä kaikessa onnistuimme. Pihallamme pääset tutustumaan erilaisiin osallistumiseen ja toimintaan, liikkumiseen ja yhdessä tekemiseen, kuulemiseen ja näkemiseen innostaviin leikkivälineisiin, -kalusteisiin ja elementteihin.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje