Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teeman anti kiinnosti Apuvälinemessuilla

Valterin messuosasto Apuvälinemessuilla 11.-13.5.2022.Valterin osastolla riitti vilinää koko kolmipäiväisen tapahtuman ajan, ja erityisesti Valteri-Puodin materiaalit kiinnostivat messukävijöitä.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri osallistui Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.5. järjestetyille Apuvälinemessuille muun muassa Valteri-Puodin tuotteita esittelevän osaston sekä monen esityksen voimin osana uutta Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teemaa.

Apuvälinemessut ja sen 150 näytteilleasettajaa johdattelivat kolmipäiväisen tapahtuman aikana yli 6300 kiinnostunutta kävijää yhdenvertaisen osallisuuden mahdollisuuksiin. Valterin osastolla päästiin pitkän tauon päätteeksi kohtaamaan messuvierailijoita kasvokkain, ja valterilaisia nähtiin lavalla lukuisia kertoja uuden Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teeman mukaisissa puheenvuoroissa.

”Puhetta tukevaan ja korvaavaan kommunikointiin sekä ymmärtämisen tukeen keskittyneet AACi-tuoteperheen kansiot ovat herättäneet kovasti kiinnostusta”, Valterin messuosastolla työskennellyt kouluttaja ja AAC-ohjaaja Tiina Jokela kertoi.

(Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.)AACi-ohjelmakansioita Apuvälinemessuilla.AACi-tuoteperhe sisältää kommunikointikansioita, niiden digitaalisia sovelluksia sekä toimintatauluja.

Monimuotoinen ohjelma miellytti osallistujia

Konsultoiva ohjaaja Henni Huttusen ja ohjaava opettaja Jukka Vetoniemen esityksessä käsiteltiin soveltavaa liikuntaa sekä vertaisoppimisen hyödyntämistä koulupäivien aikaisissa liikunnallisissa aktiviteeteissa.

Huttunen on koostanut yhteistyössä lähikoulujen kanssa kaikille avoimen Kaikki mukaan liikkumaan! -verkkosivuston, jonka tarkoituksena on edistää koulujen soveltavan liikunnan osaamista sekä oppilaiden yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia.

”Toivomme, että sivustosta hyötyisi mahdollisimman moni. Ideapankkia voi käyttää esimerkiksi tukena liikuntatuntien ideoinnissa sekä oppilaiden käytössä vaikkapa välituntitoimintaa suunnitellessa”, Huttunen vinkkasi.

Ohjaava kuntouttaja Mirjami Ylikojolan ja Suomen Vanhempainliiton Sari Haapakankaan esityksessä käytiin läpi KESY- ja SYKE-korttien käyttötapoja kouluun, kotiin ja koko elämänkontekstiin sijoittuvissa keskusteluissa.

”KESY- ja SYKE-kortit ovat hyväksyvän läsnäolon apuväline, ja niiden avulla saadaan aikaan aidosti lapsi- ja nuorilähtöinen ilmapiiri”, Ylikojola ja Haapakangas totesivat.

Mirjami Ylikojola ja Sari Haapakangas Apuvälinemessuilla.Ohjaava kuntouttaja Mirjami Ylikojola ja Suomen Vanhempainliiton Sari Haapakangas esittelivät messuyleisölle, kuinka KESY-ja SYKE-kortteja voi hyödyntää keskusteluissa.

Tutustu tarkemmin Valteri-Puodin tuotteisiin, kuten KESY- ja SYKE-kortteihin, sekä tarpeidesi mukaan räätälöitäviin AACi-tuoteperheen palveluihin ja tuotteisiin.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje