Hae mukaan Iloon yli esteiden -hankkeeseen

Haemme  lähikouluja Iloon yli esteiden –hankkeeseen kehittämään liikunnallisista aktiviteeteista kaikille sopivia! Vuonna 2018 käynnistynyt Iloon yli esteiden –hanke saa jatkoa.  Se on osa Liikkuva koulu-ohjelmaa. Hanke toteutuu pääosin syyslukukauden 2020 aikana. Hankkeessa on mukana lähikouluja jo kolmatta vuotta, mutta mukaan mahtuu uusia innokkaita.

Iloon yli esteiden –hankkeen tavoitteena on innostaa lähikoulujen oppilaita, myös erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria sekä koulun koko henkilöstö arkiliikuntaan. Tämä hankekausi tuo erityisesti esille vertaisohjausmallin, jossa oppilaat pääsevät tukemaan toisiaan kaikille sopivissa liikunnallisissa aktiviteeteissa. Vertaisen kanssa toimiminen on todettu tehokkaaksi keinoksi oppia. Samalla lisätään liikunnan soveltamista, yhdessä tekemisen riemua ja vahvistetaan lasten ja nuorten itsetuntoa. Hanke on Valterin toteuttama. Rahoituksesta vastaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lähikoulujen kehittämistyötä tuetaan 28.8.2020 järjestettävällä etäkoulutuspäivällä Teams-yhteydellä. Koulutuspäivä alkaa yhteisellä alustuksella ja jatkuu alueellisiin pienryhmiin jakautuen. Koulutuspäivien jälkeen toteutetaan koulujen tarpeisiin räätälöity Iloon yli esteiden-tapahtumapäivä.

Helsingissä 27.11.2020 järjestettävässä loppuseminaarissa kuullaan liikunnan alan asiantuntijoita ja kootaan yhteen hyviä käytänteitä sekä kokemuksia koko hankkeen toteutuksen ajalta. Iloon yli esteiden – hankkeessa kerätyt ideat löytyvät koottuna Ideapankista Valterin ja Liikkuvan koulun verkkosivuilta. Ideapankkia päivitetään edelleen. Koulutuspäivät ja Valterin tuki tapahtumapäivien suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana oleville kouluille maksutonta.

Hankkeeseen voit ilmoittautua 12.6.2020 mennessä tästä. Mikäli kiinnostuit ja sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä: henni.huttunen@valteri.fi tai puh. 0295 335 353

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje