5.-11.11.2018 vietetään taas Peliviikkoa

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta alkunsa saanut pelikasvatuksen teemaviikko. Viikon tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja.

Pelit ovat keskeinen osa lasten, nuorten ja aikuistenkin arkea tänä päivänä. Pelit, pelillisyys ja leikkiminen on myös oivallinen tapa oppia. Pelit voivat tarjota mielekkään ja motivoivan tavan oppia ja ne tukevat myös ongelmanratkaisutaitojen ja vuorovaikutustaitojen kehitystä. Opetussuunnitelmassakin pelit määritellään yhdeksi osallistavan oppimisen välineeksi.

Meillä Valteri-Puodissa on ilo tarjota paljon erilaisia oppimisen ja kuntoutumisen pelejä päiväkoteihin, kouluihin, kuntoutukseen ja myös koteihin. Peliviikolla julkaisemme pieniä pelivinkkejä peleistämme ja samalla osaa niistä on mahdollista hankkia rajatun aikaa ale-hintaan verkkokaupastamme koodilla #peliviikko2018 !

Laatikkoiset – oppimispelejä kaikenikäisille

Laatikkoiset-sarja on Valterin uusi kasvava oppimispelien sarja, johon kootaan paljon erilaisia oppimista ja kuntoutumista tukevia tai toiminnallistavia pelejä. Nyt sarjasta löytyvät

Esineviidakko – eläinaiheinen hauska korttipeli, jonka avulla harjoitellaan laatu- ja vertailukäsitteitä. Peli sopii leikki-ikäisistä aina alakoululaisiin ja vanhemmillekin laatu- ja vertailukäsitteiden vahvistusta tarvitsevalle.

Pelivinkki Esineviidakon pelaajille: Peliin saadaan aivan uutta motivaatiota ja hauskuutta, kun otetaan peliin mukaan puhelimet, tablet-laitteet tai kamerat ja etsitään toimintaympäristöstä aina kulloisenkin ohjeen mukaisia asioita ja valokuvataan ne. Yhdessä voidaan sitten vielä vertailla, milliasia pitkiä, teräviä tai vaikka pehmeitä asioita löysimmekään! Samalla tutkitaan toimintaympäristöä hieman tarkemmin ja opitaan havainnoimaan sitä.

 

Tavueläimet-peli on varmasti jo monelle tuttu peli. Se on juuri päivitetty Laatikkoiset-sarjaan. Pelin ideana on kehittää tavutustaitoja ja tukea näin sujuvan lukemisen kehittymistä. Peli kehittää myös visuaalista hahmottamista.

Tavueläimet peliä voi pelata myös yksilöpelinä, mutta porukassa on varmasti moninverroin mukavampaa miettiä millainen eläin on vaikka hir-mas, po-hu tai mäy-nis? Pelipaketista löytyy 16 suomalaisen eläimen kuvat puolitettuina ja vastaavat tavukortit. Korteista voidaan koota ihan oikeita eläimiä, mutta hullunkuriset eläimet ovat kokemuksemme mukaan lukemisen motivointiin mainiosti sopiva väline!

 

Peliviikon alet Valteri-Puodissa:

Ellan ja Eliaksen –pelipaketti, Esineviidakko, Lukemispelit 1, Marjamäellä-lautapelipaketti, Marjamäellä-korttipelipaketti, MaTo-matematiikkaa toiminnallisesti, Tavueläin-pelikortit, Yki-pelikortit

Syötä kassalla koodi: #peliviikko2018

Alennus (-10%) voimassa vain peliviikon ajan Valteri-Puodissa.

Ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme, tutkimus- ja kehittämistyöstämme sekä muista kiinnostavista lasten ja nuorten oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvistä aiheista.

Tilaa uutiskirje