Hele Halla, ohjaaja

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa ohjaajana työskentelevä Hele Halla nauttii työpaikkansa tarjoamista mahdollisuuksista ja ennen kaikkea näkee haasteiden alla nuoren, jonka tulevaisuuden toivo ja positiivisuus tuovat energiaa jokaiseen työpäivään.

”Humahdin tämän työn pariin aivan täysin, en ollut ajatellut alun perin koulumaailmaa omakseni”, kertoo Helsingissä sijaitsevalla Valteri-koulu Ruskiksella ohjaajana toimiva Hele Halla. Alalle hän päätyi hieman sattumalta, sillä ensimmäiseen ammattiin ei kuulunut päivittäinen arki lasten parissa. Silloin saksien tarve oli ensisijaisesti jossakin muussa kuin onnittelukorttien askartelussa.

”Olen ensimmäiseltä koulutukseltani vaatturi. Tein toiminimen ohella sijaistuksia lähikoulussa ja vähitellen jäin sille tielle. Se maailma imaisi minut mukaansa.”

Lue Helen koko tarina täältä

Vuokko Palokangas, erityisopettaja

Ennen nykyistä pestiään erityisopettajana Oulussa sijaitsevassa Valteri-koulu Tervaväylässä, Vuokko Palokangas tunsi Oppimis- ja ohjauskeskus Valteria oppilaan tukijakson kautta.

”Ryhmäni oppilas kävi Valteri-koulussa tukijaksolla ja olin itsekin palavereissa mukana. Tuli sellainen olo, että on taho, johon ottaa tarvittaessa yhteyttä. Siellä tiedetään lapsen asioista ja saadaan oppilaalle arkeen apuvälineitä myös lähikoululle.”

Yhdeksän vuotta edellisessä työssään yhtenäiskoulussa viihtynyt Palokangas hamusi lisää ammatillisia haasteita ja päätti hakea töihin Valteriin. Eritoten moniammatillinen työskentely sekä hänelle jo aiemmassa työssä tutuksi tullut yhteisopettajuus kiinnostivat.

Lue Vuokon urapolusta lisää täältä

Vuokko Palokangas luokkatilassa.

Heljä Happonen, ohjaava opettaja

Olen Heljä Happonen ja työskentelen ohjaavana opettajana. Minulla on erityisluokanopettajan koulutus. Lukion jälkeen olen opiskellut ensin viittomakielentulkiksi ja sen jälkeen luokanopettajaksi, mutta työelämä ohjasi minut kuitenkin erityisopetuksen puolelle. Tehtyäni useamman vuoden töitä erityisryhmien kanssa, suoritin erilliset erityisopettajaopinnot Jyväskylän yliopistossa töiden ohessa.

Videolla kerron lisää omasta urastani ja työstäni Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa.