Valteri-koulun kaikkien toimipisteiden yhteinen vanhempainilta tulee jälleen. Viime keväänä hyvää palautetta saanut yhteinen vanhempainilta järjestetään torstaina 30.3.2023 klo 17.30-19.00 etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita oppilaiden vanhemmat, huoltajat ja muut lähiaikuiset.

Valteri-kouluista Mikaelista, Mäntykankaalta, Onervasta, Ruskikselta, Skillasta ja Tervaväylästä vanhempainiltaan osallistuu hallinnon, opetuksen, ohjauksen, oppilaan tuen ja kuntoutuksen henkilöstöä.

Tilaisuuden teemana on: ”Someturva”.
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri haluaa tarjota tietoa oppilaiden turvallisesta sosiaalisen median käytöstä. Vanhempainillan tavoitteena on tarjota keinoja huomioida, keskustella ja tukea lasten turvataitoja sosiaalisen median toimintaympäristöissä.

Vanhempainiltaan osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista.

Vanhempainillan ohjelma ja sisältö to 30.3.2023:

Teams-etäyhteys avautuu 15 min ennen tilaisuutta.

klo 17.30 Luento ”Oppilaiden someturva”, Someturvan perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Uski .

klo 18.30 Kysymyksiä ja vastauksia

klo 18.45 Valteri- koulun tietoturvainfo (Ari Kovanen, erityisluokanopettaja)

klo 19.00 Tilaisuus päättyy

Vanhempainiltaan osallistuminen

Vanhempainiltaan liityt tämän Teams-osallistumislinkin kautta. Tilaisuuteen pääsee osallistumaan omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta. Kuullakseen lähetyksen osallistuja tarvitsee laitteessaan kaiuttimet, ja mikäli osallistuja haluaa oman videokuvansa näkyviin tai äänensä kuuluviin, tulee laitteessa olla myös mikrofoni ja kamera.

Miksi Valterin yhteinen Vanhempainilta?
Vanhempainilta on mainio tapa koota huoltajat ja koulu saman pöydän ääreen. Se antaa mahdollisuuden huoltajien vertaiskeskusteluun, huoltajien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseen sekä koulun ja kodin yhteiskasvattajuuden vahvistamiseen.

Valteri-koulussa tehdyn huoltajakyselyn perusteella koulussa opiskelevien oppilaiden huoltajat kaipaavat esimerkiksi enemmän konkreettista tietoa lapsensa kouluarjesta.

Idea ja päätös vanhempainillasta syntyi syksyllä 2021 Valterin oppilashuollon ohjausryhmän ja Valteri-koulun eri toimipisteiden oppilashuoltoryhmien kesken. Ensimmäinen yhteinen Valteri-koulun vanhempainilta järjestettiin maaliskuussa 2022. Kodin ja koulun yhteistyön vahvistaminen on Valteri- koulun oppilashuoltotyön lukuvuoden päätavoite.

Tervetuloa Valterin Vanhempainiltaan!