Valteri med på Educa-mässan

Educa, ett av de viktigaste evenemangen inom undervisningssektorn i Finland, hålls den 27–28 januari 2023 på Helsingfors mässcentrum. Valteri är med på Educa-mässan med flera föredrag och två avdelningar.

Valteri hittar du i Svenska Hörnan vid avdelningen 6p49 och på Educa-sidan vid 6g60.

Kom till vår avdelning och prova på en 15-minuters ”snabbkonsultation” med våra sakkunniga. Under samtalet kan du ställa de frågor om stöd, lärande och skolgång som du gått och grubblat över. Våra sakkunniga har en omfattande kännedom om dessa ämnen och kan erbjuda både lösningar och tips för vardagliga utmaningar. Du kan också ställa frågor om våra tjänster och hur vi på Valteri kan hjälpa dig i just din situation.

I vår monter har du möjlighet att bläddra i och bekanta dig bättre med produkterna i vår webbutik Valteri Boden. Våra sakkunniga finns på plats för att ge dig tips och råd om hur du kan använda materialen i undervisningen eller kommunikationen med barnet eller den unga. Dessutom kan du som besöker oss under Educa-mässan få rabatt på produkterna.

Förutom rabattkoder kommer det att finnas andra överraskningar i vår monter, så kom och hälsa på oss!

Valteri i Educa-programmet

Våra föreläsningar ger idéer och inspiration för att stödja lärandet i skolor och dagis I Educa-programmets föredrag bygger vi en inkluderande verksamhetskultur, främjar samarbete mellan lärare och handledare och funderar på hur vi bäst kan stödja barnet på dagis. Dessutom ger vi en överblick över det lösningsorienterade arbetssättet och undervisningen enligt verksamhetsområde och vi tar hänsyn till jämställdhet i skolan. Kom och lyssna – läs mer nedan.

Fredag 27.1. på Educa

kl. 14.00–15.00 📍 Hörnan, scenen
Olika bakgrunder – jämlika möjligheter?
Panelister: utvärderingsexpert Chris Silverström, NCU, rektor Josefin Svedin, Valteriskola Skilla, koordinator Emilia Christiansen, Sydkustens landskapsförbund, ledande utvärderingsexpert Jan Hellgren, NCU, inkluderingsexpert Malin Gustavsson, Ekvalita, modersmålslärare Camilla Nygård, Zachariasskolan.

kl. 15.30–16.00📍 Hörnan, scenen
Se möjligheterna! En introduktion kring lösningsinriktat arbetssätt
Medverkande: Anne Levón, handledande lärare, Valteri center för lärande och kompetens

kl. 16.30–17.30 📍 utrymme 101D
Miten järjestää lapsen tuki varhaiskasvatuksessa?
Medverkande: Mirva Ritari, chef för småbarnspedagogik, Lempäälä kommun, Tiina Heikkinen, handledande lärare, Valteri center för lärande och kompetens och Minttu Ilaskivi-Hentilä, specialist, Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ

Lördag 28.1. på Educa

kl. 10.30–11.15 📍 utrymme 201
Uudistunut toiminta-alueittaisen opetuksen tukimateriaali Palapelimalli – arjen työn tukena
Medverkande: Taina Kinnunen, handledare och Leea Ranta, specialklasslärare, Valteri center för lärande och kompetens

kl. 10.45–11.30 📍 utrymme 101AB
Tavoitteena osallistava toimintakulttuuri
Medverkande: Soile Eriksson, handledande lärare, Valteri center för lärande och kompetens

kl. 10.45–11.30 📍 utrymme 201
Selkokielen hyödyt ja mahdollisuudet opetuksessa – Nytta och möjligheter med lätt språk inom undervisning
Panelister: handledande lärare Susanne Lähteenmäki, Valteri center för lärande och kompetens,  Leealaura Leskelä, Selkokeskus, Marie Selenius, Lärum och Jolin Slotte, LL-Center

kl. 14.45–15.30 📍 TAHTO-lava
Opettajan ja ohjaajan yhteistyö
Medverkande: Jukka Vetoniemi, handledande lärare och Mari Laitinen, konsulterande handledare,  Valteri center för lärande och kompetens

Vi ses på Educa!

Webbplats för Educa-mässan

Aktuell information om våra tjänster, fortbildningar, vårt forsknings- och utvecklingsarbete samt övrig intressant information om aktuella ämnen inom stöd för barn och ungas lärande och skolgång.

Beställ nyhetsbrev